Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Ένας Θεσπρωτός νικητής στα Γερμανικά βραβεία ιατρικής!

Ένας Ηπειρώτης, ο Χρήστος Πετρίδης από την Θεσπρωτία είναι ο νικητής των ιατρικών βραβείων αγγειοχειρουργικής στη Γερμανία, όπου ζει και εργάζεται.

Εκτενές είναι το αφιέρωμα στην διάκριση αυτή από το ελληνόφωνο ενημερωτικό μέσο grland.info το οποίο φιλοξενεί και συνέντευξη του διακεκριμένου επιστήμονα.

Ο αναγνωρισμένος Αγγειοχειρουργός Δρ. Χρήστος Π. Πετρίδης, MD, FEBVS, FICS, μετά την πολύχρονη του εμπειρία ως αγγειοχειρουργός και διευθυντής αγγειοχειρουργικού τμήματος, εγκαταστάθηκε πρόσφατα στο ιδιωτικό ιατρείο του στο κέντρο του Αμβούργου, προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους ασθενείς και ειδικά στους Έλληνες του Αμβούργου και περιχώρων, όπως και όλης της Γερμανίας.

 Επισκέπτεται την Ελλάδα συνήθως δύο φορές το χρόνο.

Μία φορά το καλοκαίρι στην όμορφη Ήπειρο και συγκεκριμένα τον τόπο της καταγωγής του, τη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας, και μία φορά προς τον Οκτώβριο ως προσκυνητής στο Άγιον Όρος, όταν του το επιτρέπει το επαγγελματικό του πρόγραμμα.


Το 2017, ο Δρ. Χρήστος Π. Πετρίδης ανέλαβε ως διευθυντής αγγειοχειρουργικού τμήματος στο Marienkrankenhaus του Αμβούργου ως τότε πιο νέος σε ηλικία αγγειοχειρουργός της Γερμανίας.

Κατά τη θητεία του ως διευθυντής, πραγματοποίησε έναν μεγάλο αριθμό περίπλοκων όπως και πρωτοποριακών επεμβάσεων, κάνοντας την παγκοσμίως πρώτη τοποθέτηση ενός νέου ειδικού είδους στεντ (VasQ® Device) στην αρτηριοφλεβική επικοινωνία σε ασθενή σε νεφροκάθαρση.

Έως σήμερα, έχει εκτελέσει 2200 πολυάριθμες αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις, ώστε να είναι εις θέση να προσφέρει την μεγάλη εμπειρία του στους ασθενείς του, λειτουργώντας το ιατρείο του από το 2019 στο κέντρο του Αμβούργου.

Στις 21 Φεβρουαρίου 2021 είχε την ιδιαίτερη τιμή να βραβευτεί ως εθνικός νικητής Γερμανίας των Doctors‘ Choice Award 2020 στην αγγειοχειρουργική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: