Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Μήνυμα Δημάρχου Ζηρού για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, (τρίτης ηλικίας) που εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου, αισθανόμαστε την ανάγκη να πούμε ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ σε όλους αυτούς που μας μεγάλωσαν, μας συμβούλεψαν, μας άνοιξαν δρόμους, για μια καλύτερη ζωή.

Ειδικά στις ημέρες που διανύουμε αποτελεί αυτονόητο χρέος μας, να προστατεύσουμε, αλλά και να τιμήσουμε την ανιδιοτελή και ανεκτίμητη προσφορά των ηλικιωμένων στο κοινωνικό σύνολο. Οφείλουμε να αφουγκραζόμαστε και να σεβόμαστε απόλυτα τις ανάγκες τους φροντίζοντας διαρκώς ώστε να αισθάνονται ασφάλεια και σιγουριά. Οι ηλικιωμένοι είναι οι δικοί μας άνθρωποι, οι γονείς μας, οι παππούδες μας, πρόσωπα αγαπημένα από το συγγενικό ή το φιλικό μας περιβάλλον.

Η κοινωνική μέριμνα και η φροντίδα τους δεν είναι μόνο ευθύνη της Πολιτείας ή της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και του καθένα μας ξεχωριστά.

Ως δημοτική αρχή αξιοποιούμε και ενισχύουμε το πρόγραμμά «Βοήθεια στο Σπίτι», στηρίζουμε και αυξάνουμε τις δομές των ΚΑΠΗ, ενισχύουμε τους πιο αδύναμους μέσα από τις δράσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου και σε κάθε περίπτωση προσπαθούμε να είμαστε στο πλευρό τους με κάθε δυνατό τρόπο. Άλλωστε είμαστε και ένας Δήμος όπου  μεταξύ του πληθυσμού, ο αριθμός των ηλικιωμένων είναι αρκετά υψηλός. 

Με σεβασμό και αγάπη, ευχόμαστε σε όλους τους ηλικιωμένους να είναι πάντα γεροί και δημιουργικοί και να μας προσφέρουν τη γνώση και τη σοφία τους.

  

Καλαντζής Νικόλαος

Δήμαρχος Ζηρού

Δεν υπάρχουν σχόλια: