Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Φιλιππιάδα, ένα απέραντο πάρκινγκ για λεωφορεία και τα ΙΧ σε εξορία.




Βλέποντας κανείς τις παραπάνω φωτογραφίες  δεν χρειάζεται  να απορεί γιατί δεν βρίσκουν χώρο να παρκάρουν τα ΙΧ στη Φιλιππιάδα. Σε δημοτικό υποτίθεται χώρο στάθμευσης που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τα ΙΧ που μεταφέρουν ασθενείς  στο γειτνιάζον Κέντρο Υγείας είναι  παρατεταγμένα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Πριν μερικές ημέρες διάβασα μια ανάρτηση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Βασίλειου Κώνστα σχετική με το παραπάνω θέμα και την προσπέρασα χωρίς να δώσω και μεγάλη σημασία. Μετά το σημερινό όμως  πρόσεξα  ότι για κάθε θέμα που γράφει, προτείνει και λύσεις  και δεν  κάνει απλώς  ανακοινώσεις στο βρόντο έτσι  για να βρίσκεται στο προσκήνιο.

Αναδημοσιεύω την  ανακοίνωση του Βασίλειου Κώνστα για να προβληματιστούν οι Φιλιππιαδιώτες και που ξέρεις, μπορεί κάτι καλό να προκύψει αν υπάρχει θέληση από τους αρμόδιους.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ_ΧΩΡΟΥ_ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ_ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

Εφέτος λόγω του κορωνοϊού καθίσταται απαγορευτική η διενέργεια της εμποροπανήγυρης στην Φιλιππιάδα και ο Δήμος Ζηρού θα έπρεπε ήδη να είχε πάρει την απόφαση ματαίωσής της.

Προκαλεί εντύπωση η καθυστέρηση στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω ποιά είναι η σκοπιμότητα.

Εκείνο όμως που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι γιατί ο Δήμος Ζηρού επί πολλά χρόνια δεν εκμεταλλεύεται έναν τεράστιο χώρο ο οποίος παραμένει κενός και ανεκμετάλλευτος σχεδόν για όλη τη διάρκεια του έτους (345 ημέρες), εκτός από 20 ημέρες την περίοδο της εμποροπανήγυρης.

Καταθέτω μια πρόταση αξιοποιησής του, η οποία θα έλυνε ταυτόχρονα και πολλά σημαντικά προβλήματα της Φιλιππιάδας.

Η πρότασή μου λοιπόν είναι η μετατροπή του σε δημοτικό χώρο στάθμευσης, κυρίως των μεγάλων και βαρέων οχημάτων τα οποία κατά γενική ομολογία, μη υπάρχοντος του κατάλληλου χώρου, παρκάρουν άναρχα και διάσπαρτα σε διάφορα σημεία της πόλης δημιουργώντας πολλές φορές προβλήματα στην ασφαλή διέλευση τόσο των πεζών όσο και των οχημάτων.

Με την μετατροπή του χώρου της εμποροπανήγυρης σε Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης θα επιτευχθεί η αναγκαία αποσυμφόρηση των άναρχα σταθμευμένων μεγάλων οχημάτων εντός της πόλης.

Για να συμβεί αυτό όμως απαιτείται, από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ζηρού, πολιτική βούληση και αντίληψη αποσυμφόρησης του κέντρου της πόλης κάτι που δεν έχει διαφανεί μέχρι στιγμής.

Επειδή όμως ποτέ δεν είναι αργά, καλώ έστω και τώρα την Δημοτική Αρχή να κάνει την υπέρβαση και να προχωρήσει σε μια ενέργεια που θα βελτιώσει σημαντικά τόσο την ποιότητα ζωής όσο και την ασφάλεια των κατοίκων της Φιλιππιάδας αλλά και των διερχομένων από την πόλη.

Φιλιππιάδα 07-10-2020

Βασίλειος Ευθ. Κώνστας Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ζηρού

Δεν υπάρχουν σχόλια: