Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Δήλωση του βουλευτή Άρτας Χρήστου Γκόκα για την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη

Η φετινή επέτειος για τη Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη και την ίδρυση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., συμπίπτει με μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την Ελληνική Κοινωνία, για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.
Είμαστε αντιμέτωποι με τεράστια μέτωπα, στα Εθνικά Θέματα, ιδιαίτερα σε σχέση με την Τουρκία, με κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, λόγω και της πολύχρονης κρίσης, αλλά και του νέου απρόβλεπτου και επικίνδυνου μετώπου της πανδημίας που παράλληλα έχει προκύψει στη ζωή μας.
Οι αξίες, οι αρχές και τα ιδανικά της Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη, για τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, όπως αυτή εκφράστηκε με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και εξακολουθεί να εκφράζεται με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. που αποτελεί σήμερα τον κύριο κορμό του Κινήματος Αλλαγής, συγκροτούν τη βάση των ιδεολογικών και πολιτικών της θέσεων για όλα τα ζητήματα που αφορούν στα προβλήματα του λαού και της χώρας.
Με προσφορά ένα τεράστιο έργο δημοκρατικών και κοινωνικών αλλαγών και τη δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους, από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τις Κυβερνήσεις του στη μεταπολιτική περίοδο. Με έργα, δράσεις και προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που άλλαξαν και βελτίωσαν σημαντικά τη ζωή των Ελλήνων.
Με το Ε.Σ.Υ., το Α.Σ.Ε.Π., αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση, στην Αυτοδιοίκηση, τη δημιουργία Ανεξάρτητων Αρχών, τη θεσμοθέτηση για την αντιμετώπιση των οικονομικών εγκλημάτων, τη διαφάνεια, τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Αλλά και τα πολύ μεγάλα έργα που άλλαξαν την εικόνα της Ελλάδας στα μάτια του κόσμου, άλλαξαν τη ζωή της υπαίθρου.
Με ένα κίνημα δημοκρατικό, λαϊκό και πατριωτικό, που ισχυροποίησε τη χώρα και στήριξε τα Εθνικά συμφέροντα αποφασιστικά, ιδίως με την επιτυχία της ένταξης της χώρας μας, αλλά και της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ο.Ν.Ε..
Αυτές οι βασικές αρχές καθορίζουν και σήμερα τις θέσεις μας, τις επιλογές μας και την υπεύθυνη στάση μας απέναντι σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία και τη χώρα μας.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ιδρύθηκε για να υπηρετεί το λαό και την πατρίδα και αυτή είναι η ιστορική μας παρακαταθήκη όπως εκφράστηκε από τον ηγέτη της παράταξης Ανδρέα Παπανδρέου.
Αγωνιζόμαστε σήμερα με το ΠΑ.ΣΟ.Κ., μέσα από το Κίνημα Αλλαγής, εκφράζοντας γνήσια τη Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, για ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, προοδευτικό, απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και τη συντήρηση, απέναντι στο λαϊκισμό και τον τυχοδιωκτισμό όσων με υποκρισία επικαλούνται αυτή την παράταξη.
Για τα εθνικά θέματα, για την οριστική έξοδο από την οικονομική κρίση, για την κοινωνική συνοχή, για την κλιματική αλλαγή, για μια ολοκληρωμένη και δημοκρατική Ευρώπη.
Με σοβαρές και υπεύθυνες θέσεις και προτάσεις, για όλα τα ζητήματα.
Ιδιαίτερα φέτος, αποκτά ιδιαίτερη αξία η αναγνώριση της αξίας του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, του Ε.Σ.Υ., ως πρώτιστου κοινωνικού αγαθού. Ένα οραματικό έργο που σχεδίασε και υλοποίησε το ΠΑ.ΣΟ.Κ..
Ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που πρέπει να προστατεύσουμε από αντιλήψεις που το υπονόμευσαν, μέχρι να φτάσουμε στην πανδημία που ανέδειξε την αναγκαιότητα της λειτουργίας του δημοσίου συστήματος υγείας, την ανάγκη της ενίσχυσής του και της αναγέννησής του.
Γι’ αυτό και η φετινή επέτειος της 3ης Σεπτέμβρη είναι αφιερωμένη στο Ε.Σ.Υ..
Χρέος της Παράταξής μας απέναντι στην ιστορία της, απέναντι στον Ελληνικό λαό και την πατρίδα μας, αποτελεί η συνέχεια της αυτόνομης πορείας της, με οδηγό τις αρχές και τις αξίες της Ιδρυτικής Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ
Βουλευτής Άρτας - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: