Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Ηπειρωτική σαλάτα


Yλικά για 4 άτομα
2 κολοκυθακια
6 -8 ντοματακια
220 γρ. ανθότυρο
1 πορτοκάλι, για τη σαλάτα
280 ml ελαιόλαδο
χυμό από 1 πορτοκάλι
4κ.γ. μελι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
αλάτι και πιπέρι
2-3 φυλλα δυοσμου η βασιλικου
Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε καλά όλα τα λαχανικά ,κοψτε τα κολοκυθακια απο τον τριφτη σε παραλληλες φετες και τα νταματακια στα δυο .
Πλαστε τον ανθότυρο σε μπαλακια ,φιλετάρουμε το πορτοκάλι σε τρανς
Ανακατεψτε τα λαχανικά σε μια σαλατιέρα μαζί με το πορτοκαλι, και το ανθότυρο.
Χτυπάτε τα υλικά του dressing, δηλαδή το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι, αλάτι και πιπέρι,μελι στο μούλτι ή σε ένα σέικερ και περιχύστε τη σαλάτα, γαρνιρετε με φρεσκα φυλλα δυοσμου η βασιλικου.
Ανακατεψτε καλά και σερβίρουμε.



Τάσος Τόλης

Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος



romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: