Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Συνέχεια καλών ειδήσεων στο πρόβειο γάλα: Με 1,02 ευρώ έκλεισε συμφωνία ο ΓάλαΕλάςς

To deal του Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας προβλέπει την απορρόφηση 7 χιλιάδων τόνων περίπου πρόβειου γάλακτος από Ήπειρο και Μπίζιο.

Συνέχεια των καλών ειδήσεων για τους αιγοπροβατοτρόφους με νέα συμφωνία, αυτή τη φορά στην Ελασσόνα, με τιμή στα 1,02 ευρώ το κιλό.

Την συμφωνία έκλεισε ο Συνεταιρισμός ΓάλαΕλάςς με τις εταιρείες Ήπειρος και Μπίζιος, ενώ όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος της οργάνωσης αναμένεται και νέα συμφωνία ή συμφωνίες για μια εναπομείνασα ποσότητα της τάξης των 3.000 τόνων.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Γιώργος Μηλιώνης, πέρσι η αντίστοιχη τιμή ήταν στα 90 λεπτά το κιλό. Σύμφωνα με τον ίδιο, γενικώς το κλίμα στο πρόβειο γάλα προδιαθέτει για τιμές παραγωγού 10-12% πάνω από πέρσι, γεγονός που οφείλεται στη μείωση των αποθεμάτων τυριών, στη μείωση του ζωικού κεφαλαίου ιδιαίτερα τα δυο προηγούμενα έτη και συνεπακόλουθα στις μειωμένες αποδόσεις σε γάλα, αλλά και στα πιο αύστηρα πρόστιμα που θεσπίστηκαν από την πολιτεία για τυχόν παραβάσεις το τελευταίο διάστημα.

«Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι η Φέτα είναι επιβεβλημένο να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στην αγορά προς όφελος και των κτηνοτρόφων», πρόσθεσε ο κ. Μηλιώνης εκ μέρους του Συνεταιρισμού «ΓάλαΕλάςς», που έχει 170 παραγωγούς - μέλη.

Σημειωτέον ότι πέρσι ο Συνεταιρισμός είχε κλείσει συμφωνίες για το γάλα με Μπίζιο, Lactalis και Ρούσσα.

Με αφορμή την συμφωνία ο Συνεταιρισμός εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία τονίζει τα ακόλουθα:

Αισιοδοξία επικρατεί στους κτηνοτρόφους Αιγοπρόβειου γάλακτος μετά από τις συμφωνίες που κλείστηκαν στους συνεταιρισμούς της Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα και μόλις αυτήν την εβδομάδα ο Συνεταιρισμός ΓάλαΕλάςς που εδρεύει στην Ελασσόνα Λάρισας και είναι από τους μεγαλύτερους και πιο οργανωμένους συνεταιρισμούς στην Ελλάδα συμφώνησε, για την νέα γαλακτοκομική χρονιά, να παραδώσει μέχρι στιγμής ποσότητες της τάξεως των 7 χιλιάδων τόνων πρόβειου γάλακτος στην τιμή των 1,02 ευρώ ανά κιλό γάλακτος, στις καινούργιες εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας Ήπειρος ΑΕΒΕ στην Ελασσόνα και στην Γαλακτοβιομηχανία Μπίζιος Α.Ε.

Αυτές οι συμφωνίες δείχνουν την τάση της αγοράς γάλακτος σε όλη την Ελλάδα, τον δρόμο για όλες τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας και δημιουργούν ένα κλίμα αισιοδοξίας στους κτηνοτρόφους και γενικότερα στον κλάδο, ειδικά μετά από τέσσερα δύσκολα χρόνια.

Με Τιμή

Γεώργιος Μηλιώνης

Μπίκας Αλέξανδρος

https://www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: