Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Δελτίου Τύπου Βασίλειου Κώνστα για τη μείωση αποδοχών εργαζομένων στα ΚΔΑΠ Δήμου Ζηρού

 Φιλιππιάδα 26-9-2020

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου η διοίκηση της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Ζηρού, μείωσε αναιτιολόγητα στο ήμισυ τις αποδοχές δύο εργαζομένων στα ΚΔΑΠ.

Με επιστολή που απέστειλα στις 16-9-2020, στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ζηρού, αιτήθηκα να τεθεί  το θέμα προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αποφανθεί επ΄αυτού η ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παράλληλα αιτήθηκα να μας χορηγηθούν τα οικονομικά στοιχεία των ΚΔΑΠ, ώστε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, έχοντας γνώση των οικονομικών δεδομένων, να αποφανθούν επί του θέματος.

Κλείνοντας την επιστολή μου είχα τονίσει πως σε ενδεχόμενη αδράνεια ή άρνηση, η ευθύνη θα βαραίνει αποκλειστικά τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δυστυχώς το αίτημά μου δεν έγινε αποδεκτό και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ζηρού δεν έθεσε το θέμα προς συζήτηση  προτιμώντας να καλύψει τον πρόεδρο της κοινωφελούς και μέλος της παράταξής της, παρά να ενδιαφερθεί για τα προβλήματα των εργαζομένων και να δώσει λύση.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν, εύλογα και αμείλικτα ταυτόχρονα.

  1. Γιατί ο Δήμαρχος Ζηρού (κ. Καλαντζής) και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (κ. Χασίδης), καλύπτουν τον πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου;

  2. Γιατί δεν έφεραν για συζήτηση, όπως ζήτησα με την επιστολή μου, το θέμα των συσσωρευμένων προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί,  με ευθύνη της  διοίκησης, στα ΚΔΑΠ του Δήμου Ζηρού;

  3. Γιατί καθίστανται συνένοχοι στην απαράδεκτη, αντικοινωνική και αντεργατική απόφασή του;

  4. Γιατί, παρά την ισχυρή κυβερνητική σύσταση, εν μέσω πανδημίας εφαρμόζουν σκληρή πολιτική και μειώνουν στο ήμισυ τις αποδοχές εργαζομένων του Δήμου;

  5. Γιατί απαξιώνουν τη λειτουργία και τον ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου, αρνούμενοι την ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων για τα τεκταινόμενα στην κοινωφελή επιχείρηση;

  6. Γιατί εμφανίζονται αδιάλλακτοι και αυταρχικοί στον τρόπο διοίκησής τους, εφαρμόζοντας αντεργατική πολιτική σε χαμηλόμισθους εργαζόμενους και αρνούνται να παραδώσουν στοιχεία στους Δημοτικούς Συμβούλους, ενώ ταυτόχρονα επιχειρούν να επιβάλουν πλήρη συσκότιση επί του θέματος;Αν πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα γλυτώσουν τον έλεγχο για τα πεπραγμένα τους, τους ενημερώνω ότι πλανώνται πλάνην οικτράν.

Υπάρχουν θεσμοί και ελεγκτικοί μηχανισμοί υπεράνω αυτών και οι οποίοι ίσως ήρθε η ώρα να ενεργοποιηθούν.

Μετά τιμής

Βασίλειος Ευθ. Κώνστας

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Ζηρού

Δεν υπάρχουν σχόλια: