Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



Υλικά
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
140 γρ. ζάχαρη , κρυσταλλική
3 τεμ. αυγά
130 γρ. κουβερτούρα
130 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε κύβους
0.50 κ.γ. κανέλα
1 σφηνάκι κονιάκ
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής
Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν .
Σπάστε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα και ανακατεύοντας καλά ,προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και τις σταγόνες σοκολάτας.
Τέλος, ρίχνουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και το ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 170οC για 50 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, συνοδεύετε και με κρέμα γάλακτος ελαφρά κτυπημένη άγλυκη.




Tolis Anastasios 
Honorary President
Director of Chef's club 
Epirus offices
Executive  chef
Mob.6932208082   

Δεν υπάρχουν σχόλια: