Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Ο υπ. δήμαρχος Βαγγέλης Ροπόκης μίλησε στους απόδημους "..από καρδιάς και Πρεβεζιάνικα."!!!




Η πιο απολαυστική , μεστή και με μεγάλο ενδιαφέρον  ομιλία υποψηφίου πραγματοποιήθηκε σήμερα στην γεμάτη από κόσμο μεγάλη αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας στην Αθήνα. Ομιλητής ο υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Πρέβεζας Βαγγέλης Ροπόκης  και ακροατήριο οι ετεροδημότες της Αθήνας.
Ο κ. Ροπόκης  ανάφερε χαρακτηριστικά: Κανείς δεν είναι παντογνώστης, αν κάτι δεν καταλαβαίνεις  δεν είναι ντροπή να ρωτήσεις και μία και δύο φορές για να μάθεις. Μπορεί να μην έχω γνώσεις αλλά έχω γνώμη, έχω γνώση όμως τι χρειάζεται  ο Δήμος για να αναπτυχθεί και για να καλυτερέψει η καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Για τις εξειδικευμένεις γνώσεις υπάρχουν οι τεχνοκράτες συνεργάτες και ο δήμαρχος πρέπει να έχει τόλμη για να εκφέρει γνώμη , σθένος και αποφασιστηκότητα για να επιβάλλει την εκτέλεσή των όποιων αποφάσεων ληφθούν.
Δεν μίλησε ούτε σαν καθηγητής που κάνει διάλεξη, ούτε σαν περισπούδαστος λόγιος, αλλά με την γλώσσα του ανθρώπου που έχει διδαχθεί πολλά από τον αγώνα που από μικρός κάνει για να επιβιώσει και να ζήσει  αξιοπρεπώς τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του.
Μας άρεσε γιατί έκανε κριτική χωρίς κορώνες αλλά και σκληρή αυτοκριτική. Σκέφτηκε και τον κτηνοτρόφο που στο χωριό του δεν έχει νερό και μετά το άρμεγμα δεν μπορεί να μπεί στο σπίτι του γιατί δεν μπορεί να πλυθεί. 
Μας άρεσε γιατί μίλησε με γλαφυρότητα και όχι με ξύλινη γλώσσα και μας έδωσε να καταλάβουμε ότι όλα επιτυγχάνονται με επιμονή και υπομονή.
 Μας άρεσε γιατί μίλησε και χρησιμοποίησε πολλές λέξεις χαρακτηριστικές της ντοπολαλιάς. Σε μια αποστροφή του λόγου του είπε: "Δεν σκιάχτ'κα και ούτε πρόγκηξα".
Και στο τέλος συμπλήρωσε: Οι Κρητικοί μιλούν Κρητικά, οι Κύπριοι Κυπριακά, εγώ σας μίλησα Πρεβεζιάνικα"






























































Φωτο: Χριστόφορος Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: