Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019

Εντυπωσιακό το 1ο παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στον οικισμό Εθν. Αντίστασης Ηγ/τσας


Εντυπωσιακό ήταν, κατά κοινή ομολογία, το 1ο παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στον οικισμό Εθν. Αντίστασης Ηγ/τσας. Ο νεοσύστατος Πολιτιστικός Σύλλογος οικισμού Εθνικής Αντίστασης Ηγουμενίτσας, που έχει ένα εξαιρετικά δραστήριο διοικητικό συμβούλιο, συγκέντρωσε στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου παιδικά χορευτικά συγκροτήματα απ' ολόκληρο το νομό Θεσπρωτίας. Μια πρωτοβουλία, που κατά την κρίση μας, αποτελεί σταθμό στα πολιτιστικά πράγματα της Θεσπρωτίας και είναι αναγκαίο να θεσμοθετηθεί και να διευρυνθεί. 
Οι μικροί χορευτές κέρδιασαν το θαυμασμό των πολλών παρευρισκομένων, ανάμεσά τους οι βουλευτές Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας, ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Μάκης Κιάμος, ο δήμαρχος Γιάννης Λώλος, ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Γκίκας κ. ά.,, καθώς οι χορευτικές τους εμφανίσεις και επιδόσεις, κάτω από τους ήχους του κλαρίνου, του λαούτου, του βιολιού και του ντεφιού, ήταν υψηλού επιπέδου. 
Στο φεστιβάλ συμμετείχαν οι :
Πολιτιστικός Σύλλογος Οικισμού Εθνικής Αντίστασης
Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πέρδικας
Πολιτιστικός Σύλλογος Σκορπιώνας
Σύλλογος Βλάχων Θεσπρωτίας
Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταριάς
Φιλοπρόοδος Ομιλος Παραμυθιάς
Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σελεύκειας
Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλιατών
Σύλλογος Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Γραικοχωρίου «Ο Αγιος Δημήτριος»
Πολιτιστικός Σύλλογος Παραποτάμου
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο δήμος Ηγουμενίτσας, η Περιφέρεια Ηπείρου/ Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε., ενώ υπήρξαν και πολλοί χορηγοί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: