Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Σινώπης "ΔΙΟΓΕΝΗΣ" διοργανώνει εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σινώπης <<ΔΙΟΓΕΝΗΣ>> σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια (1919-2019) από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής.


Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
  • Παρασκευή 17 Μαΐου και ώρα 20:30μ.μ στο Πολιτιστικό Κέντρο ΄΄ΔΙΟΓΕΝΗΣ΄΄ στην Νέα Σινώπη,παρουσίαση Θεατρικής Παράστασης 'Το σύνδρομο του επιζήσαντα',σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ηπείρου-Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και τον Δήμο Πρέβεζας.
  • Κυριακή 19 Μαΐου και ώρα 20:00μ.μ θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πρεβέζης κ.κ Χρυσοστόμου στο μνημέιο Γενοκτονίας και κατάθεση στεφάνων.
Η εκδήλωση θα συνεχισθεί στο Πολιτιστικό κέντρο ''ΔΙΟΓΕΝΗΣ'', όπου θα γίνουν σχετικοί χαιρετισμοί απο επισήμους και δύο ομιλίες. Η πρώτη από το συντονιστή-λαογράφο-συγγραφέα κ.Γεώργιο Χατζηελευθερίου με θέμα:<<Υπόβαθρο Γενοκτονίας και προτάσεις προώθησης αναγνωρίσεων από τα διεθνή φόρουμ>>.

Η δεύτερη από τον συγχωριανό μας - μέλος του συλλόγου,Αργύρη Παπάζογλου υπεύθυνο για τους Ευρωπαίους πολίτες στην Περιφέρεια της Γερμανίας,που διαμένει και δίνει αγώνα για να προαχθεί η ιδέα αναγνώρισης απο τα Γερμανικά κόμματα.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με ποίηση και Ακριτικά-Δημώδη άσματα του Πόντου.

Για το ΔΣ
Η πρόεδρος

Σαρηγιαννίδου Θεοδώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: