Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Κέντρο δημιουργικής απασχόλησης στη Σινώπη Πρέβεζας.

Κέντρο δημιουργικής απασχόλησης στη Ν. Σινώπη

Μια σημαντική δομή πρόκειται να λειτουργήσει στη Νέα Σινώπη, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά του πρώην δήμου Ζαλόγγου να απασχοληθούν δημιουργικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.


Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού (ΚΔΑΠ) εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πρέβεζας (ΝΕΔΗΚΕΠ) κ. Νέσσερη πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη, αφού η Ν Σινώπη είναι ένα δημοτικό διαμέρισμα με τις περισσότερες πολύτεκνες οικογένειες, υπογραμμίζοντας πως εξασφαλίζεται χρηματοδότηση για την απασχόληση 15 παιδιών με τη δυνατότητα λειτουργίας διπλής βάρδιας, δηλαδή συνολικά θα περνούν από εκεί 30 παιδιά (χωρισμένα σε δύο βάρδιες των 15).

Ως χώρος λειτουργίας θα χρησιμοποιηθεί το σύγχρονο κτίριο του παιδικού σταθμού που υπάρχει στη Νέα Σινώπη και η επιλογή αυτή έγινε προκειμένου να δοθεί το έναυσμα για την πολύπλευρη χρησιμοποίηση των σχολικών διδακτηρίων σε μια περίοδο όπου τα παιδιά χρειάζονται δομές ανάπτυξη, δημιουργικότητας και καλλιέργειας της κοινωνικής συναναστροφής.

Το ΚΔΑΠ στη Νέα Σινώπη απευθύνεται σε όλα τα παιδιά της δημοτικής ενότητας Ζαλόγγου και σημαντικό είναι σύμφωνα με τον κ. Νέσσερη οι μητέρες που ενδιαφέρονται να καταθέσουν εγκαίρως (μέχρι 2 Αυγούστου) τις αιτήσεις με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Τέλος σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι στην ΝΕΔΗΚΕΠ είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων για κάθε πληροφορία όχι μόνο για το ΚΔΑΠ στη Νέα Σινώπη αλλά και για όλες τις δομές που θα λειτουργήσει η δημοτική επιχείρηση μέσω ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: