Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

Συνέντευξη Τύπου του Νίκου Χρυσόγελου και της «Κίνηση για την προστασία του Αωού», την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013, ώρα 11.00' στο Κτίριο του Κοινοβουλίου, αίθουσα 713, Μητροπόλεως 1, Σύνταγμα, για το σχέδιο εκτροπής των νερών του Αώου.

Ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων/ Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, και η «Κίνηση για την προστασία του Αώου» σας προσκαλούν σε Συνέντευξη Τύπου, την Παρασκευή 29 Μαρτίου, ώρα 11:00 το πρωί, στο κτίριο του Κοινοβουλίου, αίθουσα 713, Μητροπόλεως 1, Σύνταγμα, Αθήνα,, με στόχο την ενημέρωση της κοινής γνώμης για το προωθούμενο από την κυβέρνηση σχέδιο εκτροπής νερών από τις πηγές του Αώου και τις αντιρρήσεις των τοπικών κοινωνιών.


Το σχέδιο διαχείρισης υδατικών πόρων της Ηπείρου που αναρτήθηκε τον Δεκέμβρη 2012 στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος (http://wfd.opengov.gr) αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κατασκευής του έργου εκτροπής νερού από τις πηγές Αωού στην λίμνη Παμβώτιδα.

Η παρέμβαση στον Αώο ενδέχεται να υλοποιηθεί με διαδικασίες fast track παρακάμπτοντας περιβαλλοντικές μελέτες. Η παρέμβαση γίνεται σε περιοχές NATURA αν και η γνωμοδότηση του αρμόδιου φορέα Διαχείρισης Βόρειας Πίνδου είναι ομόφωνα και κατηγορηματικά αντίθετη. Αντίθετοι είναι και οι εμπλεκόμενοι Δήμοι Κόνιτσας και Ζαγορίου.Ο Νίκος Χρυσόγελος έχει καταθέσει και σχετική ερώτηση προς την Κομισιόν.

Στη Συνέντευξη Τύπου συμμετέχουν εκτός από τον Νίκο Χρυσόγελο, τα μέλη της «Κίνησης για την προστασία του Αωού»: Δρούγιας Δημήτριος, Δρούγιας Χρόνης, Κοντογιάννης Παύλος, Γιαννούλης Κώστας και Κωλέτσης Κώστας.Τα μέλη της «Κίνησης για την προστασία του Αώου» θα λάβουν μέρος και στο στρογγυλό τραπέζι συζήτησης που διοργανώνει ο Νίκος Χρυσόγελος το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ώρα 16:00, στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα, οδό Αμαλίας 8, Σύνταγμα, με θέμα «Η κρίση στην Ευρώπη θα θυσιάσει το περιβάλλον; Η περίπτωση της Ελλάδας».

Κίνηση για την προστασία του Αώου.

http://www.epirusgate.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: