Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Οι Γερμανοί δεν κατανοούν την εχθρότητα κατά της χώρας τους. Θεωρούν απαράδεκτη την απεικόνιση της Ανγκελα Μέρκελ ως Χίτλερ

Οι Γερμανοί δεν κατανοούν την εχθρότητα κατά της χώρας τους

Η απεικόνιση της καγκελαρίου ως Χίτλερ προκαλεί τη δυσφορία των γερμανών πολιτών


Η πλειότητα των Γερμανών δεν κατανοεί την εχθρότητα απέναντι στη Γερμανία και την απεικόνιση της Καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ ως Χίτλερ σε διαδηλώσεις στην Κύπρο, αλλά και αλλού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε από το γερμανικό περιοδικό Focus.

Σύμφωνα με την έρευνα το 56% των ερωτηθέντων δεν κατανοεί αυτή την εχθρότητα.

Ιδιαίτερα αυστηροί εμφανίζονται οι ψηφοφόροι των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών της Μέρκελ, οι οποίοι εκφράζουν την δυσφορία τους σε ποσοστό 60%.

Αντίθετα, τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων της Αριστεράς (Die Linke) δείχνουν κατανόηση για τις αντιγερμανικές εκδηλώσεις στις χώρες που πλήττονται από την κρίση.

Την άποψη της πλειοψηφίας των ερωτηθέντων συμμερίζεται και ο Ράινερ Μπρούντερλε, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Φιλελεύθερων.

«Οι Γερμανοί φορολογούμενοι κατανοούν τις ανησυχίες των Κυπρίων» λέει με νόημα στο περιοδικό, αλλά ξεκαθαρίζει ότι η Μέρκελ και η κυβέρνησή της έχουν κάνει τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον για τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: