Υλικά για 6 άτομα
18
γαρίδες No 3
220
γρ. αλεύρι μαλακό
10
γρ. ξηρή μαγιά
1
μπύρα των 330 ml.
Χυμό
από 1 λεμόνι
Αλάτι
& πιπέρι
Λάδι
για το τηγάνισμα.
Για
τη σάλτσα
100
γρ. βυσινο χωρις κουκουτσι
180
γρ. σταφίδα
35
ml ξίδι μήλου
1
σφηνακι ουζο
40
γρ. ζάχαρη καστανή
2
κ.γ. corn flour
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Σε
ένα μπολ ανακατεψτε το αλεύρι με τη
μαγιά,ριξτε σταδιακα την μπύρα
συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ώσπου να
δημιουργηθεί ένα μείγμα χυλού .
Αφήστε
στην άκρη το μείγμα να φουσκώσει.
Καθαρίστε
τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος και
το κεφάλι, και αφαιρούμε το εντεράκι,
κατοπιν τις μαρινάρουμε στο χυμό του
λεμονιού με αλάτι & πιπέρι.
Βάλτε
τα φρούτα στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη,
το ξίδι,ουζο και το corn flour. Πολτοποιούμε
και βαλτε σε ένα κατσαρολακι. μαγειρεύουμε
ελαφρά τη σάλτσα έως ότου να πήξει.
Σκεπάζουμε
και αφήνουμε εκτός φωτιάς να κρυώσει .
Βάλτε
σε ένα σκεύος για τηγάνισμα το λάδι και
αφήνουμε να κάψει αρκετά.
Βουτάτε
μία μία τις γαρίδες στο χυλό μας και τις
τηγανίζετε για ένα λεπτό,
τις
ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας ώστε να
μείνουν τραγανές.
Σερβίρετε μαζί με τη σάλτσα σε ένα άλλο σκεύος
.
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου