Υλικά για 6 άτομα
1 1/2 κ. σαρδέλες
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
½ ποτήρι ούζο
100ml. κρασί λευκό
2-3 κουτ. σ ελαιόλαδο
1 λεμόνι το χυμό του
αλατοπίπερο, ρίγανη.
Εκτέλεση
συνταγής
Καθαρίζετε πολύ καλά τα ψαράκια μας,
τα φλιτάρετε , τα πλένετε, και τα
στραγγίζετε.
Σε ρηχή κατσαρόλα και φαρδιά ή τηγάνι
βαθύ απλώστε τις σαρδέλες σε μια
σειρά-στρώση.
Πάνω βάζετε το σκόρδο, τις
ροδέλες ντομάτας, αλατοπίπερο, ρίγανη,
το λάδι και περιχύνετε με το κρασί και
το χυμό λεμόνι.
Σκεπάζετε το τηγάνι μας ή την κατσαρόλα
μας και τις αχνίζετε -σιγοψήνουμε 10
λεπτά μόνο, Ίσα να μελώσει η σαλτσούλα
τους
Σερβίρουμε με βραστά λαχανικά κατά
προτίμηση με παντζάρια βραστά
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
romiazirou.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου