Υλικά
200 γρ. τρυφερά φύλλα σπανάκι
1 ματσάκι ρόκα
1 πράσινη σαλάτα
1 κολοκύθι μέτριο
2-3 κομμάτια περγαμότο γλυκό
2-3 ραπανάκια
2 κουτ. σούπας αρακά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/4 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
1/4 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
6 σύκα
1/4 φλιτζ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
Για τη σάλτσα Βινεγκρετ
80 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μέλι
1/2 κουτ. γλυκού ντοματοπολτέ
χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα,
αλάτι, πιπέρι
Χοντροκόψτε με το χέρι τις πρασινάδες
και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το φρέσκο
κρεμμυδάκι ,κολοκυθάκι ,ραπανάκια, αρακά
,και περγαμότο και ανακατέψτε στο μπολ
με τα σαλατικά. Προσθέστε και τους
ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.
Σε ένα βάζο με καπάκι που κλείνει
χτυπάτε τα υλικά για τη σάλτσα. Βάλτε
τη μισή σάλτσα στα σαλατικά και ανακατέψτε
καλά.
Την ώρα του σερβιρίσματος περιχύστε
με την υπόλοιπη σάλτσα και γαρνίρετε
με τα υπόλοιπα σύκα και τους υπόλοιπους
ξηρούς καρπούς. Σερβίρετε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου