Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Χάθηκε το μέτρο! Με μισθωμένο λίαρ τζετ στα Γιάννινα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ…


Τα λίαρ τζετ δεν είναι πολυτέλεια! Αυτό ισχύει για το ελληνικό δημόσιο, την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ!
Με μισθωμένο από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας λίαρ τζετ έφτασε στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ της Κυριακής, επταμελές κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που σκοπό είχε να αντικαταστήσει αυτό που βρίσκεται στο Τελωνείο της Κακαβιάς.
Το Τελωνείο κανονικά θα έκλεινε στις έντεκα το βράδυ ωστόσο και αυτή την φορά θα δουλέψει κάποιες ώρες παραπάνω προκειμένου να διέλθουν περίπου τριακόσια αυτοκίνητα που αναμένουν.
Για τις υγειονομικές ανάγκες σ’ αυτές τις επιπλέον ώρες που υπολογίζονται το ανώτατο σε πέντε, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ χρειάστηκε να μετακινηθεί με μισθωμένο αεροσκάφος από την Αθήνα.
Στο αεροδρόμιο τους ανέμενε μισθωμένο όχημα με οδηγό που διέθεσε η Πυροσβεστική προκειμένου να τους μεταφέρει στα σύνορα!
Απίστευτα κι όμως ελληνικά!!!
Και δυστυχώς ενδεικτικά της πλήρους αποδιοργάνωσης που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στη διαχείριση της πανδημίας.
Τα ερωτήματα είναι πολλά και απαιτούν συγκεκριμένες απαντήσεις.
-Η κατάσταση στην Κακαβιά είναι γνωστή εδώ και μέρες. Δεν πρόκειται δηλαδή για κάτι έκτακτο που μπορεί να δικαιολογούσε την μετάβαση του κλιμακίου του ΕΟΔΥ –πρόκειται κατά βάση για νοσηλευτικό προσωπικό- με λίαρ τζετ που εκτιμάται ότι στοίχισε πάνω από 25 χιλιάδες ευρώ.
-Ποιος ήταν ο λόγος που επέβαλε την μετακίνηση από την Αθήνα την τελευταία στιγμή..
– Πού βρίσκονται οι πολυδιαφημισμένες κινητές μονάδες οι οποίες είχαν φτάσει στην Ήπειρο μετά Βαΐων και κλάδων.. Δεν θα μπορούσε κάποια απ’ αυτές να καλύψει το κενό μερικών ωρών στην Κακαβιά;
-Ποιος αποφάσισε ότι οι Πυροσβέστες θα εκτελούν χρέη οδηγού για τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ όταν από τον Οργανισμό έχουν προσληφθεί οδηγοί και για την περιοχή της Ηπείρου.
-Ποιος εν τέλει ευθύνεται για το απόλυτο μπάχαλο που προκλήθηκε στα σύνορα αλλά και για το απόλυτο μπάχαλο που συνοδεύει κάθε απόγευμα τις ανακοινώσεις και την γεωγραφική κατανομή κρουσμάτων του ΕΟΔΥ.
-Ποιος θα δώσει τις απαντήσεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια: