Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Ανακοίνωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας για τον θάνατο του Λάζαρου Τσαμπά.


Η ΠΣΕ με θλίψη πληροφορήθηκε τον απροσδόκητο και αιφνίδιο θάνατο του λαμπρού παραδοσιακού καλλιτέχνη Λαζάρου Τσαμπά. Πραγματικά είναι μια μεγάλη απώλεια, τόσο για την οικογένειά του, όσο και για όλους μας, όσοι/ες τον γνωρίσαμε και γίναμε μέτοχοι και κοινωνοί της παραδοσιακής δημιουργίας του.
Σεμνός και καταδεκτικός, εργατικός και δημιουργικός με συνοδό το χαμόγελο στο οποίο αποτυπωνόταν η προθυμία και η συνεισφορά. Συμμετείχε πάντα αφιλοκερδώς σε όλες τις εκδηλώσεις της ΠΣΕ που, όπως είχε δηλώσει, τη θεωρούσε δεύτερο σπίτι του. Καταγόμενος από παραδοσιακή οικογένεια, παιδί του αείμνηστου και εξαιρετικού κλαρινίστα Αλέκου Τσαμπά υπηρέτησε μαζί με τα άλλα αδέρφια του, τον Κώστα, τον Πάνο και τον Πέτρο, με όλη του την ψυχή, την παράδοση. Κοινωνικός άνθρωπος, «χρυσό παιδί» γεμάτος φιλίες και αγάπη για τον συνάνθρωπο, αγαπητός, συνεπής και πρόσχαρος, παντού μπροστά σε γάμους, χαρές, κοινωνικές εκδηλώσεις και με έντονα αναπτυγμένη την κοινωνική συνείδηση.
Είναι μια πραγματική απώλεια για τους δικούς του, για την παράδοση, για όλους/ες μας που μας οδήγησε πάμπολλες φορές στη μέθεξη της παραδοσιακής πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Η ΠΣΕ εκφράζει στους συγγενείς του τα θερμά συλλυπητήρια.
Η μνήμη πάντα παρούσα γι’ αυτόν και τα τραγούδια του συντροφιά μας.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: