Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Αποζημιώσεις κτηνοτρόφων για κτηνιατρικά μέτρα εξυγίανσης ζωικού κεφαλαίου


Εγκρίθηκαν δυο αποφάσεις για ενισχύσεις-αποζημιώσεις κτηνοτρόφων και δυο ακόμα για λειτουργικά έξοδα.
Με την πρώτη απόφαση δίδεται έγκριση διάθεσης και κατανοµής ποσού για αποζηµιώσεις κτηνοτρόφων έτους 2020 που προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών µέτρων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου για το έτος 2020.
Με την δεύτερη δίδεται έγκριση διάθεσης και κατανοµής ποσού για εκκρεµείς ενισχύσεις έτους 2019 που προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών µέτρων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου.
Και τις δυο αποφάσεις συνυπογράφουν η Φωτεινή Αραμπατζή και ο Μάκης Βορίδης
Με δυο ακόμα αποφάσεις δίδεται έγκριση για λειτουργικά έξοδα που έχουν να κάνουν με τις αποζημιώσεις αυτές, όσον αφορά στο 2019 και το 2020.

Μετά το δημοσίευμα του ΑγροΤύπου ακολούθησε σχετική ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ, η οποία και αναφέρει τα ακόλουθα:

1.490.000 ευρώ από τον ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη σε κτηνοτρόφους για την εξυγίανση του ζωικού κεφαλαίου
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό των κτηνοτρόφων με στόχο την εξυγίανση του ζωικού κεφαλαίου της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό υπέγραψε σειρά αποφάσεων για τη διάθεση του ποσού των 1.490.516,88 ευρώ για οικονομικές αποζημιώσεις και ενισχύσεις που προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου για τα έτη 2019 και 2020.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις τα ποσά αφορούν κτηνοτρόφους στις Περιφερειακές Ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, Αργολίδας, Αρκαδίας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου (Αλεξανδρούπολης), Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κυκλάδων, Λάρισας, Λέσβου, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Πρέβεζας, Ροδόπης, Σάμου, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Φωκίδας και Χαλκιδικής.

Μπίκας Αλέξανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: