Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Ο ΠΑΣ ΓΙΆΝΝΕΝΑ πάλι στη πρώτη κατηγορία (Superleague).


Γράφει ο Γιώργος Γιαννακης

Δεν ξέρω για την Ελλάδα ίσως είναι και ρεκόρ οι άνοδοι του στην Α' κατηγορία που για την ένδοξη ιστορία του ξεκινά απο το 1974 και μετά με μια φουρνιά Αργεντινών, αλλά και με ντόπιους που θαρρείς την μπάλα την παίζανε με τα χέρια καθώς τότε μεσουρανούσε ο θρυλικός Αγιαξ, ονόμασαν και το ΠΑΣ Ο ΑΓΙΑΞ ΤΗΣ ΗΠΕΊΡΟΥ.
Έτσι αποκτήσαν τον σεβασμό και πολλούς φιλάθλους σε όλη την Ελλάδα.
Θυμάμαι η Αττική ήτανε η δεύτερη έδρα για την ομάδα.


Εκεί το 1982 έγινε μια τύπου ανανέωση με περισσότερους ντόπιους ποδοσφαιριστές (Μπονόβα, Παπαχρήστου, Παπαγγέλης, Πρίσκας, Λάππας Λιάκος και άλλοι). Στην αρχή τα πήγανε καλά αλλά μετά δεν ξέρω τι χάλασε σε αυτή την πορεία. Πάντως χωρίς να αποτελεί δικαιολογία πάντοτε ήταν μακριά στα κέντρα αποφάσεων.
Το 1984 σε εκείνο το αξέχαστο μπαράζ στη Λάρισα με τον Πανιώνιο, που πολλά ακούστηκαν, ξεκίνησε το ασανσέρ. Για να πούμε και του στράβου το δίκιο αναλάβανε και κάτι προέδροι με καλές προθέσεις που δεν ξερανε αν η μπάλα είναι στρογγυλή η τετράγωνη και χάσαν οι άνθρωποι τα λεφτά τους.
Πάντως ο σημερινός ο Τζουμαρκιώτης πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης και καλά το ξέρει το τόπι και εμπειρία έχει, αρκεί να μην γίνουν τα ίδια λάθη.
Τι πρέπει να γίνει και να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη μεταγραφές με παίκτες που διψάνε για διάκριση προώθηση από τα φυτώρια της Κ19 και Κ17 δικά του παιδιά. Πάντως ο πρόεδρος πέφτει διάνα με τους προπονητές από παλαιά όπως και τώρα με τον Γιαννίκη και στις υποδομές με Μπαδήμα και Αγγέλη για να τονίσουμε ότι εδώ πρέπει να ήμαστε πιο κοντά στα κέντρα αποφάσεων γιατί κακά τα ψέματα την προηγούμενη σεζόν χάθηκαν δέκα βαθμοί από την διαιτησία και τέλος να μπορέσει να μαζέψει ξανά αυτόν τον υπέροχο κόσμο που είναι η δυναμή του και δεν πρέπει να ξεχνάμε επι προεδρίας του ο ΠΑΣ πήγε Ευρωπη και μάλιστα για πρώτη φορά πήγε πολύ καλά.

Κάνω έκκληση από αυτό το βήμα που μου δίνεται του χρόνου [ την νέα σεζόν] να ήμαστε παρών στον αγαπημένο μας ΠΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: