Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020

Στα 95 λεπτά πληρώνει η ΔΩΔΩΝΗ το πρόβειο, συζητήσεις με ΘεσσαλούςΔιευρύνεται η ζήτηση για το αιγοπρόβειο γάλα, με τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ να ενημερώνει τους δικούς της παραγωγούς για παραλαβές του πρόβειου γάλακτος με 95 λεπτά, από την νέα γαλακτοκομική περίοδο. 

Η προσφορά αφορά σε πρώτη φάση τις μεγάλες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που παραδίνουν πάνω από 60 τόνους γάλα το χρόνο δεν αποκλείεται ωστόσο να παρασύρει προς αυτή την τιμή και τις υπόλοιπες μονάδες.
Την ίδια ώρα επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ της Agrenda και του Agronews που θέλει τη ΔΩΔΩΝΗ να κατεβαίνει νοτιότερα και να συζητάει με Θεσσαλούς παραγωγούς για συνεργασία τη νέα γαλακτοκομική χρονιά. Σ’ αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε και η επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας στην Ήπειρο, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν βέβαια και θεσμικά θέματα.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Ομοσπονδία έχει ως ακολούθως:

Στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας
Μετά την αύξηση της τιμής στο αιγοπρόβειο γάλα που ανακοίνωσε η «Δωδώνη» στους κτηνοτρόφους της, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, συνοδεία του δημάρχου Τυρνάβου και τεχνικού συμβούλου της Ομοσπονδίας Γιάννη Κόκουρα, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας, στα Ιωάννινα.
Εκεί έγινε δεκτή από τον αντιπρόεδρο της «Δωδώνης» και προσωρινό πρόεδρο της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας Γιάννη Βιτάλη, με τον οποίο συζήτησε την αύξηση της τιμής στο αιγοπρόβειο γάλα και τις προοπτικές που δημιουργεί αυτή η θετική εξέλιξη στον κτηνοτροφικό τομέα, το μέλλον της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας και την αποδοχή που αυτή καταγραφή σε όλο τον κτηνοτροφικό-παραγωγικό κόσμο της χώρας, ενώ οι δύο πλευρές χαρακτήρισαν «αδήριτη ανάγκη τη στήριξη από όλους τους φορείς και ιδιαίτερα από την πολιτεία, της κτηνοτροφίας».
Η συνάντηση έγινε μέσα σε καλό κλίμα, ενώ οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο διάστημα. Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας αποτελούνταν από τον πρόεδρο Γιάννη Γκουρομπίνο, τον αντιπρόεδρο Τάσο Αντωνίου, τον αντιπρόεδρο για τη Μαγνησία Κώστα Τόπα, τα μέλη Γιάννη Μπαρδανίκα, Δημήτρη Ντόκο και τον γραμματέα της ΠΕΚ Νίκο Παλάσκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: