Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Παίρνουν τα όργανά τους και βγαίνουν στο δρόμο. Κινητοποίηση του Σωματείου Μουσικών Ν. Ιωαννίνων.



ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΛΗ  7.00μ.μ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
 Χαιρετίζουμε τη μαζική γενική συνέλευση του σωματείου μας και τους δεκάδες συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα οργάνωσης του αγώνα μας.
Κλιμακώνουμε τον αγώνα για την επιβίωση όλων των εργαζόμενων του κλάδου μας με κινητοποίηση και  διαμαρτυρίες τις επόμενες μέρες.
Οι κινητοποιήσεις στην πόλη μας στις 7 Μάη και στις 11 Ιούνη στο Πανγιαννιώτικο συλλαλητήριο για να μην πληρώσουμε την κρίση τους, όπως και οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα ασκούν πίεση στην κυβέρνηση για άμεσα μέτρα επιβίωσης.
Στον κλάδο μας στα Γιάννενα που οι μουσικοί είμαστε η δύναμη του πολιτισμού μας σε πανηγύρια, γάμους, γιορτές. Τους τελευταίους 4 μήνες έχουμε οδηγηθεί στη φτώχεια και την ανέχεια. Σήμερα ελάχιστοι μουσικοί παίρνουν κάποιο επίδομα ενίσχυσης.
Το τελευταίο ΦΕΚ της κυβέρνησης στις 13 Ιουλίου που απαγορεύει τα πανηγύρια και άλλες αντίστοιχες δημόσιες ανοιχτές εκδηλώσεις, παίρνει από τα χέρια του πεινασμένου τη μπουκιά που του έδωσαν. Η κυβέρνηση γνωρίζει καλά την κατάσταση των εργαζομένων του κλάδου μας. Αδιαφορεί για την  εξαθλίωση των εργαζόμενων που παράγουν τον Πολιτισμό στη χώρα μας. Η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες θέλουν να φορτώσουν την κρίση ξανά στις πλάτες μας.
Τα υγειονομικά πρωτόκολλα τα έκαναν κουρελόχαρτο για τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων και των επιχειρηματικών ομίλων, και καταδικάζουν εκατοντάδες χιλιάδες στην ανεργία και την εξαθλίωση. Ετοιμάζουν στην Ε.Ε. τη νέα μοιρασιά δισεκατομμυρίων για την ανάκαμψη των επιχειρήσεων, και μας καλούν να ζήσουμε με επιδόματα ψίχουλα.
Μόνος δρόμος που μας μένει η κλιμάκωση της διεκδίκησης για την εξασφάλιση της επιβίωσης όλων των συναδέλφων μας
Ζητάμε:
  • Πραγματοποίηση όλων των εκδηλώσεων-πανηγυριών με τα αναγκαία μέτρα προστασίας, και στο χορό.
  • 534 ευρώ για όσους έχουν από 1/1/2019 ως σήμερα 5 ένσημα μουσικού.
  • Εποχικό βοήθημα το Σεπτέμβρη με 5 ένσημα για το 2019.
  • Επιδότηση όλων των ανέργων.
  • Κατάργηση Δημοτικών τελών, ρεύμα, νερό στο κλάδο μας που πλήττεται.
  • Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και ΦΠΑ στα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών.
  • Αποζημίωση όλων των εργαζομένων από το κράτος σε περίπτωση ακύρωσης με κρατική εντολή προγραμματισμένων εκδηλώσεων.
Παίρνουμε τα όργανά μας και βγαίνουμε στο δρόμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: