Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Οκτώ θετικά δείγματα covid-19 στην Κακαβιά, έκτακτα μέτρα λαμβάνει η Κυβέρνηση


Οκτώ θετικά δείγματα εντοπίστηκαν μέχρι στιγμής από τους ελέγχους που έκανε ο ΕΟΔΥ στην Κακαβιά και από την ανάλυση 816 δειγμάτων που ολοκληρώθηκε μέχρι στιγμής.

Την ανακοίνωση έκανε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος ανακοίνωσε την λήψη έκτακτων μέτρων στα οποία προχωρά η Κυβέρνηση.
Μεταξύ αυτών Έλληνες πολίτες και ομογενείς που θα κινούνται από την Κακαβιά θα είναι υποχρεωμένοι στην συμπλήρωση ηλεκτρονικής φόρμας όπως ισχύει και για άλλους επισκέπτες από το εξωτερικό ενώ εργάτες γης που θα εξέλθουν από την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες και ως τις αρχές Αυγούστου δεν θα έχουν το δικαίωμα εισόδου στη χώρα μέχρι νεοτέρας.
Αναλυτικότερα, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι ύστερα από έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Τσιόδρα εισηγήθηκε περαιτέρω μέτρα για τις εισόδους και εξόδους από τα χερσαία σύνορα της χώρας που έγιναν δεκτά από τον πρωθυπουργό. Αποφασίστηκε:
Πρώτον, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι και τις 4 Αυγούστου η είσοδος για ουσιώδεις μετακινήσεις επιτρέπεται μόνο από τα συνοριακά σημεία ελέγχου Κακαβιάς, Κρυσταλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα, Νυμφαίας και Κήπων.
Δεύτερον, οι έλληνες πολίτες, όσοι έχουν άδεια παραμονής, οι κάτοχοι δελτίου ομογενούς θα συμπληρώνουν το PLF και την ηλεκτρονική αναγγελία σύντομης μετακίνησης. 
Τρίτον, οι εργάτες γης σε περίπτωση που εξέλθουν της ελληνικής επικράτειας δεν θα έχουν δικαίωμα νέας εισόδου μέχρι νεοτέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: