Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Τα Ίδια Στην Ύδρα: Ιπποειδή Φορτωμένα Με Πράγματα Και Κάτω Από Τον Ήλιο.


Ίδια δυστυχώς παραμένει η κατάσταση στο νησί της Ύδρας, όπως δημοσίευσε στη σελίδα της στο Facebook η κυρία Κατερίνα Τσέρτου https://www.facebook.com/katerina.tsertou
, καθώς τα γνωστά σε όλους γαϊδουράκια  και άλογά του νησιού ζουν σε συνθήκες σκλαβιάς, κάτω από τον ήλιο και υπερφορτωμένα.
Την κατάσταση στα νησιά μας, όσον αφορά τα ιπποειδή, τη γνωρίζουμε. Η απίστευτη κακοποίησή τους έχει ξεσηκώσει, όχι μόνο εμάς εδώ, αλλά και πολλούς φιλόζωους σε όλες τις χώρες του κόσμου.
Η Ύδρα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Τα ζώα στέκονται με τις ώρες μονίμως κάτω από τον ήλιο στο λιμάνι περιμένοντας τους “πελάτες”. Το καλοκαίρι ο ήλιος είναι φριχτός και στην κυριολεξία σκάνε. Επίσης χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν τα πάντα. Δείτε τις φωτογραφίες.
Και όμως όλα αυτά τα χρόνια κανείς δεν ήθελε να βάλει ένα στέγαστρο για αυτά τα δύστυχα ζώα. Αυτό είναι κακοποίηση. Δεν θέλει πολλή σκέψη για να το καταλάβουμε.
Για την τοποθέτηση του στεγάστρου, σύμφωνα με πληροφορίες μας, όπως έχουμε γράψει ξανά στο παρελθόν, διαφωνεί η αρχαιολογική υπηρεσία. Θα χαλάσει, λέει, την εικόνα του νησιού και τα λοιπά και τα λοιπά. Η εικόνα των ζώων που καίγονται στον ήλιο δεν χαλάει την εικόνα του νησιού;
Μετά από πολλές διαμαρτυρίες ο δήμος έβαλε ομπρέλες. Όχι στέγαστρο αλλά ομπρέλες. Είναι πιο σικ για το νησί. Στην αρχή τις άνοιγαν. Έλα που όμως, όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, δεν τις ανοίγουν. Η δικαιολογία; Ότι φυσάει και μπορεί να τις πάρει ο αέρας ή να τις κουνήσει και να φοβηθούν τα ζώα. Και έτσι συνεχίζουν να κάθονται κάτω από τον ήλιο. Όπως πριν.
Δείτε την ανάρτηση της κυρίας Τσέρτου https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3041964299251703&set=pcb.3041972742584192&type=3&theater






Δεν υπάρχουν σχόλια: