Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Αδελφότητα χωριού της Θεσπρωτίας αντί για πανηγύρι, σκέφτηκε να κάνει έργα!


Η Αδελφότητα Απόδημων Πολυδροσιτών με πρόεδρο την εκπαιδευτικό Μαρία Λαμπρίδου πρωτοπορεί και καινοτομεί πολλές φορές.
 Το χωριό κανονικά οργανώνει πανηγύρι στις 26 Ιουλίου, της Αγίας Παρασκευής. Φέτος, λόγω κορωνοϊού, τα πανηγύρια ματαιώθηκαν, οπότε και το συγκεκριμένο δεν θα γίνει.
 Κάθε χρόνο η Αδελφότητα Πολυδροσιτών συγκέντρωνε χρήματα από δωρεές, προκειμένου να καλύψει τα έξοδα του πανηγυριού.
 Θα το κάνει και φέτος, παρότι τραπέζι και χορός δεν θα υπάρξουν, αλλά τα χρήματα, που θα μαζευτούν, θα διατεθούν για έργα στο χωριό!
 Πολύ καλή πρωτοβουλία, που εκτιμούμε ότι πρέπει να βρει μιμητές! Αφού δεν γίνονται πανηγύρια στα χωριά της Θεσπρωτίας, ας γίνουν έργα... 
Είναι χαρακτηριστικό το απόσπασμα από την επιστολή της κ. Λαμπρίδου προς τους συχγωριανούς της και τους φίλους του χωριού, που ακολουθεί: "Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ζητάμε την οικονομική σας βοήθεια για την Αγία Παρασκευή. Μόνο που αυτή τη φορά τα χρήματα δε θα γίνουν γευστικό γιαχνί ούτε τραγούδια και χοροί του τόπου μας. Τα πανηγύρια, σύμφωνα με απόφαση της Πολιτείας, έχουν απαγορευτεί. Εκείνο που δεν μπορεί κανείς να μας απαγορεύσει είναι η αγάπη για το χωριό μας και η επιθυμία μας να το κάνουμε κάθε μέρα και καλύτερο. 
Σε συνεννόηση λοιπόν με τους άλλους φορείς τους χωριού μας τα χρήματα, που θα συγκεντρωθούν θα προσφερθούν όλα για βελτίωση των εγκαταστάσεων και γενικότερα του χώρου της Αγίας Παρασκευής. Για να μπορούν τα επόμενα πανηγύρια μας να γίνονται με καλύτερες προϋποθέσεις". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: