Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΦΙΛΕΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΜΕ ΟΣΠΡΙΑ


Υλικά για 4 άτομα
4 φιλέτα τσιπούρας (200-220 γρ. το καθένα)
200 γρμ. Όσπρια βρασμένα
160 γρμ. μαγιονέζα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ λεμόνι χυμο
1 κ.σ πορτοκάλι χυμο
100 mel λευκό κρασί
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2-3 φύλλα βασιλικού
60 γρμ.αλευρι
1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
100 γρμ. Ελαιολαδο
1κ.γ ξύδι
½ κ.γ μαντζουράνα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Μαρινάρετε τα φιλέτα τσιπούρας σε ένα μείγμα που φτιάχνετε ανακατεύοντας το χυμό πορτοκαλιού και του λεμονιού, κρασί, πιπέρι, αλάτι και ελαιόλαδο.
Ζεσταίνετε το τηγάνι, βάζουμε ελαιόλαδο, αλευρώνουμε το φιλέτο και από τις δύο μεριές και το τηγανίζετε 4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίζει.
Σε άλλο τηγάνι τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο.
Μόλις ροδίσει, ρίχνετε τα βρασμένα όσπρια , αλάτι, πιπέρι, την ντομάτα, μαντζουράνα και σβήνετε με το ξίδι αφήστε για 3-4 λεπτά να σιγοβράσουν .

Σερβίρετε τα φιλέτα με όσπρια και μαγιονέζα με σταγόνες λαδιού .










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος










romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: