Σάββατο, 22 Απριλίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Ριζότο με σφυρίδα


Υλικά για 4 άτομα
30 γρ ελαιόλαδο
20γρ βούτυρο
200γρ ρύζι αρμπόριο
200γρ φιλέτο σφυρίδας κομμένη στα 4
280 γρ ζωμό λαχανικών σε υγρή μορφή
1 κλωναράκι θυμάρι
50γρ κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
60γρ παρμεζάνα τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κ.τ.γ. Εστραγκόν
1 κ.τ.γ. ξύσμα lime
80γρ καρέ ντομάτα
120 mel κρασί λευκό ξηρό
50γρ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής
Σε μια κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί προσθέστε το κρεμμύδι, σκόρδο και σοτάρετε και τα λαχανικά, κατόπιν προσθέστε το ρύζι και σβήστε με το κρασί. Αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίξτε το θυμάρι, τη ντομάτα και το ζωμό λαχανικών σταδιακά , το αλάτι, το πιπέρι, τη παρμεζάνα και το βούτυρο, αφήστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιει όλα τα υγρά του.
λαδώνουμε ελαφρά τα φιλέτα σφυρίδας και τις αλατοπιπερωνετε . Σε ένα ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι τις τοποθετούμε πάνω και τις δίνουμε σχήμα και από τις 2 πλευρές. τις ψήνουμε για 6 λεπτά και από τις δυο μεριές.

Σερβίρετε σε στρόγγυλο τσέρκι το ριζότο και από πάνω τις φέτες ψαριού , γαρνίρετε με σοταρισμένα συκορε και φύλλα βασιλικού.








Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος







Δεν υπάρχουν σχόλια: