Τρίτη 25 Απριλίου 2017

ΠΑΜΕ Πρέβεζας. Τιμάμε αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά - Πλούσια δράση από τα ταξικά σωματεία!


Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, τιμάμε αγωνιστικά την
Εργατική Πρωτομαγιά!

Τα ταξικά σωματεία και η Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ τιμάνε τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Με τους εργαζόμενους όλων των χώρων για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!
Η καπιταλιστική ανάπτυξη που επιδιώκουν αυτοί που κρατούν τον πλούτο, με τα κόμματα και τις κυβερνήσεις τους, θα θεμελιωθεί στην άγρια εκμετάλλευση, με τη φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με την καταστολή στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, με την καταλήστευση άλλων λαών, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, το αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων.
Αυτό το βλέπουμε ξανά να εξελίσσεται ολοζώντανο μπροστά μας. Ολόκληρες περιοχές βρίσκονται μέσα στη φωτιά από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ο πόλεμος στη Συρία στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις όπως ΗΠΑ - ΕΕ - Ρωσία έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους και το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται με τον εγκλωβισμό τους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μπλέκει τη χώρα πιο βαθιά σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, παίρνει ενεργά μέρος σε 13 Νατοϊκές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια ως το Κέρας της Αφρικής. Σχεδιάζει την επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα, όπως η Σούδα. Δίνει 4 δισ. ευρώ, το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκής χώρας, όσο ακριβώς οι αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με ΕΕ και ΔΝΤ.
Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη! Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!
Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις θα πραγματοποιήσουμε μια σειρά εκδηλώσεων με στόχο να πάει όσο γίνεται πιο πλατιά το ζήτημα του πολέμου και της στάσης που πρέπει να κρατήσει απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο η εργατική τάξη. Με αυτό το σκεπτικό:
Αντιπροσωπεία των σωματείων θα επισκεφθεί, ξεκινώντας από την Δευτέρα 24 Απρίλη, χώρους δουλειάς και χώρους κατάρτισης για να συζητήσει τις εξελίξεις με τους εργαζόμενους και τη νέα βάρδια εργατών που βρίσκεται στους χώρους κατάρτισης. Παράλληλα θα λειτουργήσουν εκθέσεις φωτογραφίας σε μεγάλους χώρους δουλειάς.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχομεσαία αγροτιά, τους νέους και τις νέες να συμμετέχουν:
  • Στη μεγάλη εκδήλωση-συναυλία με εργατικά και αντιπολεμικά τραγούδια την Παρασκευή 28 Απρίλη στις 8.00 μ.μ. στην πλατεία Ανδρούτσου.
  • Στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση τη Δευτέρα 1 Μάη στις 10.00 π.μ. στο Φόρο και στις 12.00 στο μνημείο Κάππα στον Άγιο Θωμά.
Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: