Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Το μυθιστόρημα «Οι γιοι της γαλανής κυράς», της Πρεβεζάνας Δήμητρας Ιωάννου, παρουσιάστηκε τη Τρίτη 4 Απριλίου 2017, στο Public Συντάγματος. Δείτε σε video τη παρουσίαση του βιβλίου

Δήμητρα Ιωάννου, Οι γιοι της γαλανής κυράς, εκδόσεις Ψυχογιός

Δήμητρα Ιωάννου, Οι γιοι της γαλανής κυράς, εκδόσεις Ψυχογιός


''Οι γιοί της γαλανής κυράς'' της Δήμητρα Ιωάννου. Εκδόσεις Ψυχογιός. 
Το νέο βιβλίο της Ηπειρώτισσας συγγραφέα Δήμητρας Ιωάννου, παρουσιάστηκε τη Τρίτη 4 Απριλίου 2017, στο Public Συντάγματος.
Για το βιβλίο μίλησαν, η Λένα Μαντά, η Μαρία Μπακάρα, ο Αυγουστίνος Ρεμούνδος και η ίδια η συγγραφέας.


Δήμητρα Ιωάννου, Οι γιοι της γαλανής κυράς, εκδόσεις Ψυχογιός
Δήμητρα Ιωάννου, Οι γιοι της γαλανής κυράς, εκδόσεις Ψυχογιός



Δήμητρα Ιωάννου, Οι γιοι της γαλανής κυράς, εκδόσεις Ψυχογιός

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Σύρος 1841 
Δυο ξένοι εμφανίζονται από το πουθενά στην πανέμορφη αρχόντισσα του Αιγαίου και ταράζουν τις ζωές των ντόπιων. Ένας μεγάλος έρωτας θα σαρώσει την καρδιά του πρώτου, σηματοδοτώντας τις εξελίξεις. Ο δεύτερος, ένας διάβολος με αγγελική μορφή, θα προσπαθήσει να γητέψει τη μονάκριβη κόρη του Δομένικου Βονασέρα, στοχεύοντας στο όνομα και στα πλούτη της οικογένειας. 
«Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα», και οι επόμενες γενιές καλούνται να πληρώσουν τα φοβερά λάθη του παρελθόντος. Ο ουρανός σκοτεινιάζει και η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Το καλό και το κακό πολεμούν στις ψυχές των Βονασέρα, που αγωνίζονται να παραμείνουν στο φως ή καταποντίζονται νικημένες στην άβυσσο. 
Δαμιανός, Δομήνικος, Λορέντζος. Τρεις άντρες, τρεις γενιές, που αφανίζονται από τα παράφορα πάθη τους ή λυτρώνονται από το μεγαλείο της αγάπης και τη θέρμη του έρωτα. 
Και πάνω από όλους, ο ακοίμητος πατριάρχης, ο γερο-Δομένικος Βονασέρας, που φυλάει καλά το φοβερό μυστικό της οικογένειας προστατεύοντας την αλήθεια. 
Ποια μυστικά περιφρουρούν εδώ και αιώνες οι φύλακες της οικογένειας; Ποιος θα κρατήσει στα χέρια του όλη τη δύναμη, κληρονομώντας τη γνώση; Θα επικρατήσει η σύνεση και η επιθυμία για το ανώτερο καλό ή όλα θα βουλιάξουν στην απληστία και στο σκοτάδι; 
Ένα μυθιστόρημα όπου ο έρωτας και το μυστήριο συνυπάρχουν αρμονικά, και η νησιώτικη ντοπιολαλιά ενσωματώνεται αβίαστα στη γραφή της συγγραφέως που ταξιδεύει τον αναγνώστη. 
Μουσικά έντυσαν την εκδήλωση ο Γιάννης Τζαβάρας (κιθάρα, τραγούδι) και ο Γιάννης Θανάσουλας (Μπουζούκι, τραγούδι)
Βιντεοσκόπηση - διαδίκτυο Ναπολέων Ροντογιάννης δημιουργός το site http://www.giannena-e.gr


Δείτε σε video τη παρουσίαση του βιβλίου












Δεν υπάρχουν σχόλια: