Κυριακή, 23 Απριλίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Γαρίδες με ρεβύθια


Υλικά για 4 άτομα
1/2 πακέτο ρεβύθια μουλιασμένα ξεφλουδισμένα μερικώς, και βρασμένα μόνο με νερό και ένα κρεμμύδι χοντροκομμένο.
200 γρμ.καλαμποκι βρασμενο
1/2 φλυτζάνι λάδι
3-4 ντοματινια (κομμενα στα 2)
1 κ.σ . βούτυρο.
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι κόλιαντρο
2-3 φύλλα βασιλικο
1 κ.σ. κουρκουμά
400 γραμμ. γαρίδες καθαρισμένες απο κελύφη και εντεράκια
2 πορτοκαλια το χυμο και το ξυσμα τους.
1σφυνακι ουζο
αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Σε μιά κατσαρόλα βαζετε το λάδι και το βούτυρο ,σοτάρετε το κρεμμύδι το κόλιανδρο τις γαρίδες, για 2-3 λεπτα κατοπιν σβυνετε με το χυμό του πορτοκαλιού και το ουζο ,προσθεστε την κιτρινόρριζα και το ξύσμα του πορτοκαλιου,τα ντοματινια, ανακατεψτε καλά και προσθέστε στο τέλος τα βρασμενα ρεθύθια, και το καλαμποκι , και αφήνουμε να βράσουν 5 με 10΄μέχρι να χυλώσουν ,σερβιρετε με φρεσκο κολιντρο και ζεστα πιτακια .









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος






romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: