Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΜΕ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ



Υλικά για 4 άτομα
4 τσιπούρες μεγάλες
½ φλυτζάνι. ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
10 γρ. θυμάρι
10 γρ. δενδρολίβανο
10 γρ. ρίγανη
100 γρ. λαδολέμονο(χυμό από 2 λεμόνια)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Καθαρίζετε τα λέπια από τα ψάρια, αφαιρεστε τα εντόσθια και τα βράγχια, τα ξεπλένετε καλά και τα στραγγίζετε.



Χαράσσετε κατά μήκος το ψάρι και από τις δύο μεριές, στην επάνω πλευρά του. Αλείφετε εσωτερικά με ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με τα αρωματικά βότανα και αφήστε τα ψάρια να μαριναριστούν για μία ώρα.




Ανάβετε τη σχάρα σε θερμοκρασία στους 200ο C.


Αλατίζετε τις τσιπούρες και τις βάζετε στη προ θερμασμένη σχάρα. Κατά διαστήματα αλείφετε με λίγο από το αρωματισμένο λαδολέμονο.


Όταν είναι έτοιμες από τη μία πλευρά τις γυρίζουμε από την άλλη.
Μόλις είναι έτοιμες τις βάζουμε σε πιατέλα, τις περιχύνετε με λαδολέμονο και πασπαλίζουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος










romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: