Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Υλικά για 4 -6 άτομα
2 κολοκύθια κομμένα σε ψιλές φέτες
1 μελιτζάνα κομμένη σε ψιλές φέτες
10 μανιτάρια κομμένα σε χονδρές φέτες
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μέτριες φέτες
2πιπεριές κόκκινες κομμένες στις 4
2 πιπεριές πράσινες κομμένες στις 4
4 τομάτες ώριμες κομμένες σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
200 γρ. ελαιολαδο
2 κουτ. γλυκού δυόσμο
2 κουτ. γλυκού μαϊντανό
400 ml νερό καυτό
Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Ρίχνετε όλα τα λαχανικά σε ένα ταψί και τα περιχύστε με το ελαιολαδο ρίχνετε το αλάτι πιπέρι όλα τα μυρωδικα ,και τις ντομάτες , ανακατέψτε όλα τα υλικά ελαφρά μέσα στο ταψί.
Σε ένα σκεύος ρίχνετε το καυτό νερό, τον πελτέ, και βράζετε , ελαφρά σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά.
Κατόπιν, απλώστε την ελαφριά σάλτσα που έχει δημιουργηθεί σε όλο το ταψί με τα λαχανικά .

Τέλος, το ψήνετε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 ο C για 35-40 λεπτά.








Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος








romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: