Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Ποδηλατικό διήμερο, στην Πρέβεζα, το Σάββατο και την Κυριακή 29 και 30 Απριλίου 2017.





Μαθητική και όχι μόνο… Ποδηλατοπορεία, την Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Μαθητικό ποδηλατικό διήμερο εκδηλώσεων διοργανώνουν οι μαθητές και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας σε συνεργασία με την «Κίνηση Φίλων του Ποδηλάτου Πρέβεζας» και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας για τη διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσον μετακίνησης στην πόλη. Το ραντεβού για την « Μαθητική και όχι μόνο… ποδηλατοπορεία» είναι την Κυριακή 30 Απριλίου και ώρα 10.30 πμ, στο Στάδιο «Αθανασία Τσουμελέκα» για να ακολουθήσουν μια διαδρομή μέχρι την Νικόπολη, ενώ το σημείο τερματισμού θα είναι η Πλ. Ανδρούτσου. Στον Αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης σε συνεργασία και με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας θα πραγματοποιηθεί περιήγηση και ξενάγηση, ενώ θα πραγματοποιηθεί και κλήρωση για ένα ποδήλατο για τους συμμετέχοντες από το Σύλλογο Γονέων –κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας.



Μία μέρα νωρίτερα το Σάββατο 29 Απριλίου και ώρα 7μμ στην αίθουσα Εκδηλώσεων του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας θα γίνει η προβολή ταινίας “Bikes vs Cars”σε συνεργασία με την «Κίνηση Φίλων του Ποδηλάτου Πρέβεζας και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Θα ακολουθήσει συζήτηση – τοποθετήσεις σχετικά με το περιεχόμενο της ταινίας. Οι διοργανωτές μας καλούν να συμμετάσχουμε όλοι στις παραπάνω εκδηλώσεις για την βιώσιμη και οικολογική μετακίνηση. «Οι συνθήκες κυκλοφορίας και ο σεβασμός στο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης στην πόλη είναι επίπεδο επίδειξης πολιτισμού και επένδυση ποιότητας στη ζωή μας! Αναδεικνύει τεκμηριωμένα τις ανάγκες για τον προσανατολισμό της πόλης στην κατεύθυνση της βιώσιμης και φιλικής προς το περιβάλλον διαβίωσης και το προτείνει ως μέσον μετακίνησης σε πολιτιστικές διαδρομές και μονοπάτια» αναφέρουν στο κάλεσμά τους. 


Αναλυτικά η διαδρομή της ποδηλατοπορείας είναι:
Δημοτικό Στάδιο "Αθανασία Τσουμελέκα" – Κίτσου Τζαβέλα –Φόρος- Λεωφόρος Ιωαννίνων – Νικόπολη.
Επιστροφή
Νικόπολη – Λεωφόρος Ιωαννίνων (έως το Κοιμητήριο) – Παρμενίωνος ( Βαθύ)- Αγίου Σπυρίδωνος – Πευκάκια-Ανθόκηπος- Πλατεία Ανδρούτσου- Δικαστήρια (τέλος διαδρομής).
Απαραίτητος εξοπλισμός:Καπέλο,Νερό και κράνος ( αν υπάρχει)


Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: