Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Παγωτό φράουλα.


Υλικά 5-6 ατομα
400 γρ. φράουλες,( πολτοποιημένες)
180 γρμ. ζάχαρη
180 mel. νερό
1 λεμονι (τημ φλουδα του)
140 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη

Εκτέλεση συνταγής
Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με τη ζάχαρη συν φλούδα λεμονιού
Μόλις πάρει βράση, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τον πολτό φράουλας (περασμένες στο μπλέντερ) ανακατεψτε καλαά
Αφήστε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 2 περίπου ώρες ,κατόπιν ρίχνετε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύετε και αδειάζετε το μείγμα στην παγωτομηχανή για να το παγώσετε.
Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή, το βάζετε στην κατάψυξη και ανά μισή ώρα το χτυπάτε με ένα σύρμα, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία 5-6 φορές.

Σερβίρετε σε μπόλ γαρνίρετε με φύλλα μέντας και φρέσκες φράουλες .








Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος








romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: