Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Aνακοίνωση της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης σχετικά με τη Γεν.Συνέλευση της Π.Σ.Ε.της 2ας Απριλίου 2017


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Αθήνα 5/4/2017

Η Ηπειρωτική Συσπείρωση, χαιρετίζει όλους τους συμπατριώτες μας αντιπροσώπους στην Πανηπειρωτική (ΠΣΕ), οι οποίοι -αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης- έλαβαν μέρος στη γενική συνέλευση της ΠΣΕ την Κυριακή 2 Απριλίου 2017.
Με την παρουσία τους και τις κριτικές τους τοποθετήσεις στη γενική συνέλευση, όλοι σχεδόν οι ομιλητές, στηλίτευαν την κατάσταση στην ΠΣΕ, που εκφράστηκε με τις αντιδημοκρατικές διαδικασίες και την απραξία της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) στο δωδεκάμηνο που πέρασε.
Χαρακτηριστικά δείγματα γραφής της απραξίας και του αντιδημοκρατικού τρόπου με τον οποίο η πλειοψηφία του ΔΣ χειρίστηκε τα προβλήματα της Πανηπειρωτικής και των αποδήμων Ηπειρωτών που εκφράζονται μέσα από τα 463 μέλη της (Αδελφότητες, Σύλλογοι, Ενώσεις και Ομοσπονδίες), αποτελούν και τα εξής:
Πρώτον, η στήριξη ή ανοχή της πλειοψηφίας του ΔΣ, που επέτρεψε στον πρόεδρο του ΔΣ της ΠΣΕ να παραβιάζει κατάφωρα το καταστατικό, αποφασίζοντας μόνος του για τα πάντα (λες και είναι ηγέτης ενός αρχηγικού κόμματος) ενώ θα έπρεπε (ως επικεφαλής ενός συλλογικού φορέα που είναι η Πανηπειρωτική) να ενημερώνει όλα τα μέλη του ΔΣ και να μεριμνά για τη λήψη των αποφάσεων μέσα από τα συλλογικά όργανα της ΠΣΕ. Αδιάψευστος μάρτυρας, η άποψη που διατύπωσε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΠΣΕ και από το βήμα της γενικής συνέλευσης στις 2/4/2017, υποστηρίζοντας πως τον απολογισμό τον κάνει ο πρόεδρος και όχι το ΔΣ και άρα δεν απαιτείται να συζητηθεί στο ΔΣ! O απολογισμός του Προέδρου, και όχι του ΔΣ, είναι γεμάτος ανακρίβειες, και προσωπικές επιθέσεις. Αποδεικνύεται ότι θεωρούν την ΠΣΕ τσιφλίκι προσώπων και όχι συλλογικό όργανο. Έφτασαν, επίσης, στο σημείο να κατηγορούν την πρωτοβουλία συλλόγων και αδελφοτήτων να οργανώσουν τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5, ως διασπαστές της ΠΣΕ. Η ανικανότητα και η λογική τους, τους οδηγεί στο να θεωρούν κάθε τι συλλογικό ως κατακριτέο.
Δεύτερον, η επικράτηση της λογικής του ραγιαδισμού απέναντι στην εξουσία. Στα πλαίσια αυτά, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΣΕ, αντί να διεκδικεί αγωνιστικά και με πρόγραμμα την επίλυση διαφόρων προβλημάτων της αποδημίας, της ΠΣΕ και των εκατοντάδων οργανώσεων που εκπροσωπεί, προτίμησε τα παρακάλια και την τακτική των υποκλίσεων στην κυβερνητική εξουσία. Αν και η πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΣΕ επέλεξε να έχει προτιμητέες σχέσεις με τις δομές της εξουσίας, ελπίζοντας σε κάποια επιχορήγηση, φράγκο δεν είδαμε.
Τρίτον, ως συνέπεια των παραπάνω επιλογών, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΣΕ, επεφύλαξε για την Πανηπειρωτική -την κορυφαία οργάνωση των αποδήμων Ηπειρωτών- το ρόλο του «ιμάντα μεταφοράς αποφάσεων» της κυβερνητικής εξουσίας προς τους απόδημους Ηπειρώτες και τους συλλογικούς τους φορείς, ενώ θα έπρεπε να αποτελεί ιμάντα μεταφοράς αιτημάτων της ΠΣΕ και των φορέων της και να διεκδικεί αγωνιστικά της λύσεις αυτών των προβλημάτων από τους αρμόδιους φορείς της εξουσίας. Αποκορύφωμα αυτής τους της στάσης είναι ότι αντί να διεκδικήσουν λύσεις για το θέμα των δασικών χαρτών εκείνοι προτίμησαν να ενημερώσουν τους συμπατριώτες μας για το πώς θα υποβάλουν πιο σωστά τα έγγραφα στις υπηρεσίες. Ή για τα φορολογικά των συλλόγων να αποδέχονται την απαράδεκτη νομοθεσία και απλά να προτείνουν λύσεις για το πώς οι σύλλογοι θα «ξεγελάσουν» την εφορία, τη ίδια στιγμή που η Ηπειρωτική Συσπείρωση εργάστηκε και ανάδειξε ότι μέχρι το τέλος Μάη πώς οι σύλλογοι δεν πληρώνουμε πρόστιμα και διακδικούμε παραπέρα.
Με την παραπάνω στάση (απραξία, συγκεκριμένες ενέργειες κλπ), η πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΣΕ, επηρέασε αρνητικά την πορεία της Συνομοσπονδίας σε ολόκληρο το δωδεκάμηνο που πέρασε. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος, που η Ηπειρωτική Συσπείρωση, εισηγήθηκε από το βήμα της γενικής συνέλευσης, την καταψήφιση των πεπραγμένων της πλειοψηφίας, ώστε να αλλάξει η ΠΣΕ σελίδα και να διεκδικήσει την τύχη που της αξίζει.
Γι’ αυτό και θα θέλαμε, να απευθύνουμε ιδιαίτερο χαιρετισμό, στο 45% των αντιπροσώπων της ΠΣΕ που καταψήφισε τα πεπραγμένα και δεν υπέκυψε στο στυγνό εκβιασμό της πλειοψηφίας του ΔΣ, που διατυπώθηκε από τους «λάτρεις» της ενότητας με την προειδοποίηση προς το σώμα πως «αν καταψηφίσετε τα πεπραγμένα, τη Δευτέρα θα φέρουμε τον Εφέτη»!
Τόσο πολύ και με τόση ανιδιοτέλεια αγαπάνε την Πανηπειρωτική τα μέλη του ΔΣ της πλειοψηφίας, ώστε να επισείουν για άλλη μια φορά -από τη γνώριμη φαρέτρα της αλαζονείας τους- την απειλή …"αν δεν μας ψηφίσετε, θα διαλύσουμε την ΠΣΕ"; Για ποιο πράγμα απειλούνε και ποιους; Αυτοί που οδηγούνε, έτσι όπως οδηγούνε, από επιλογή μόνοι τους, την ΠΣΕ; Αυτοί που διάλεξαν να μονοπωλούν εξουσία πρέπει να γνωρίζουνε ότι διάλεξαν και το μερτικό τους για τις ευθύνες. Και αν οι ίδιοι, μες στην αλαζονεία τους, αγνοούν και την ίδια την έννοια, ας είναι αυτό ξεκάθαρο σε κάθε συμπατριώτη. μόνοι τους οδηγούν το σκάφος στα βράχια. Ας μην ψάχνουνε συνενόχους, εκτοξεύοντας απειλές.
Η Ηπειρωτική Συσπείρωση, δηλώνει ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα αγωνιστεί για μια ΠΣΕ που θα λειτουργεί δημοκρατικά και συλλογικά, θα διεκδικεί αγωνιστικά την επίλυση των προβλημάτων τόσο της Συνομοσπονδίας όσο και των εκατοντάδων οργανώσεων και των απόδημων Ηπειρωτών.

Τέλος, καλούμε όλους τους απόδημους Ηπειρώτες στην ανοικτή Ολομέλεια της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης, που θα γίνει την Τετάρτη 3 Μαίου στις 6:30 μμ στα γραφεία της ΠΣΕ.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H κομμουνιστική συσπείρωση, που αυτοαποκαλείται ηπειρωτική, συνεχίζει το τροπάρι της. Παρά το γεγονός ότι η οργανωμένη ηπειρωτική αποδημία, της υπέδειξε να σοβαρευτεί και να συνεργαστεί, με τους μη κουμουνιστές, αυτοί το τροπάρι τους. Τι είναι αυτοί; Τι είναι αυτοί; Θα σοβαρευτούν επιτέλους; Την κολιούσια αρρώστια που την έχει καταλάβει, σώνει και καλά, να την μεταδόσει στην Πανηπειρωτική; Ότι και να κάνουν, τους πήραν πλέον χαμπάρι. Αλλά δυστυχώς, συνεχίζουν να προκαλούν, παρά το μάθημα που τους δόθηκε, να θέλουν να ζημιώσουν την ΠΣΕ.

Τζουμερκιώτης μέτοικος είπε...

Έχει γίνει πλέον γραφική η κολιούσεια συσπείρωση. Δεν αξίζει να τους πάρει κανείς στα σοβαρά και καλά θα κάνουν οι Ηπειρώτες, να μην της δίνουν καμμιά σημασία...

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφοι της κομμουνιστικής συσπείρωσης, τη Τετάρτη 3 Μαϊου, θα συγκεντρωθείτε για να ψάλετε το τροπάριο της εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσης συσπείρωσης, ή για να απαλλαγείτε, μετά από 40 χρόνια, από το κολιούσιο φαινόμενο, που τόσο ζημιά έχει επιφέρει όλα αυτά τα χρόνια, στην Πανηπειρωτική;

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχετε τιποτε να προσφερετε αλλα προσβαλετε και τη δημοκρατια!

Ανώνυμος είπε...

Kατά το ψωμί και ελιά και κώτσο βασιλιά, οι συσπειρωμένοι κολιούσιοι κουμουνιστές κράζουν. Κολιούσης και παρεάκι και ας πάει κατά διάλου το πανηπειρωτάκι...

Ανώνυμος είπε...

Tο γαρ πολύ της θλίψεως, γεννά παραφροσύνη... σύντροφοι

Ανώνυμος είπε...


Σωτήρη, στο 45% που συμφώνησαν και συμπορεύτηκαν μαζί σου (ποιό 45% λεβέντη μου, κάτω από 30% ήταν αυτοί που καταψήφισαν τον Διοικητικό απολογισμό, αλλά τέλος πάντων, μόνο εσύ μιλάς για τέτοιο ποσοστό) ήταν και τα λευκά; Γιατί εσείς της συσπείρωσης το έχετε κάνει επιστήμη, στις ψήφους, που παίρνεται να προσμετράτε και τα λευκά και τα άκυρα. Ακόμη-ακόμη να επιμένετε προκλητικά σε ζητήματα, που κανείς δεν συμπορεύεται...

Ανώνυμος είπε...

κοίτα να δεις πράγματα που συμβαίνουν! ένα άτομο έχει γράψει όλα τα απο πάνω σχόλια! βρε μανία που τον έχει πιάσει. το κακό είναι ότι είμαστε "μικρό χωριό" και με τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί όλοι καταλάβαμε ποιος είναι...

Β.Μ.Τ