Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

"Ήνορο – Ηπειρώτικα Πολυφωνικά Τραγούδια ΙΙ". Η δεύτερη δισκογραφική δουλειά του πολυφωνικού συγκροτήματος 'Ηνορο, παρουσιάζεται την Παρασκευή 21 Απριλίου 2017, στις 20:30', στο Fagottobooks, Βαλτετσίου 15, Εξάρχεια





Οι εκδόσεις Fagottobooks και το συγκρότημα Ήνορο σας προσκαλούν σε μια βραδιά με Ηπειρώτικα Πολυφωνικά Παραδοσιακά Τραγούδια την 

Παρασκευή 21 Απριλίου στις 20:30', στο  Fagottobooks (Βαλτετσίου 15, Εξάρχεια)

Οκτώ μέλη του συγκροτήματος θα μας παρουσιάσουν τη δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά "Ήνορο – Ηπειρώτικα Πολυφωνικά Τραγούδια ΙΙ", η οποία περιέχει 14 παραδοσιακά τραγούδια επιλεγμένα από το ρεπερτόριο της Ηπειρώτικης πολυφωνίας. Μια μικρή εισαγωγή στην Ηπειρώτικη πολυφωνία θα προηγηθεί του μουσικού μέρους..
Τα μέλη του συγκροτήματος που θα βρίσκονται κοντά μας είναι:
Σοφία Εξάρχου
Παναγιώτης Τέλλης
Φωτεινή Κοτσιάφτη
Βασίλης Ευθυμίου
Βλάσης Παπαδημητρίου
Πουλχερία Τσαβδάρη
και Κώστας Λώλης. 

www.inoro.org.gr - e-mail: info@inoro.org.gr



Ηπειρώτικα Πολυφωνικά Τραγούδια. Ήνορο (Κώστας Λώλης, Σοφία Εξάρχου, Παναγιώτης Τέλλης, Φωτεινή Κοτσιάφτη, Λένια Κούτη, Πουλχερία Τσαβδαρή, Βλάσης Παπαδημητρίου, Κοσμάς Καφτάνης, Αίθρα Σαμαρά)


Το σύνολο δημιουργήθηκε το 2001 και έχει εμφανιστεί σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, σε Διεθνή Φεστιβάλ στη χώρα και το εξωτερικό. Κατά καιρούς έχει συνεργαστεί με διάφορες κομπανίες, χορευτικά σύνολα Ηπειρώτικης παραδοσιακής μουσικής, και έχει λάβει μέρος σε ηχογραφήσεις δίσκων και βιντεοσκοπήσεις. Μεταξύ άλλων διακρίσεων, τον Ιούλιο του 2014, απέσπασε το Α΄ βραβείο ερμηνείας στο 6ο Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού Bylis Albania ενώ στο ίδιο φεστιβάλ το 2012 είχε αποσπάσει το Β΄ βραβείο ερμηνείας. Το 2011 κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος, όπου ερμηνεύονται 14 ηπειρώτικα πολυφωνικά τραγούδια με παράλληλα μουσικολογικά σχόλια – έρευνα.

Πάντα με γνώμονα την παραδοσιακή ερμηνεία και την αυθεντικότητα της τοπικής μουσικής παράδοσης το Ήνορο στοχεύει να διασώσει και να διαδώσει το πολυφωνικό τραγούδισμα της Ηπείρου, σαν μια λαϊκή μουσική φόρμα με καλλιτεχνική απήχηση και με μεγάλο εθνομουσικολογικό ενδιαφέρον.


Δείτε τα video







Δεν υπάρχουν σχόλια: