Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Video: Μαγευτικές εικόνες και παραδοσιακοί ήχοι από την Κοιλάδα του Αχελώου


Εκτός από πανέμορφα τοπία η Κοιλάδα του Αχελώου διαθέτει και τη δική της μπάντα. Η μουσική παράδοση της περιοχής θεωρείται από τις πιο ζωντανές στον ελλαδικό χώρο, γιατί όχι μόνο συνεχίζει να εξελίσσεται και να ενσωματώνει δημιουργικά σύγχρονα μουσικά στοιχεία, αλλά παράλληλα καταφέρνει να εκφράζει και να σχολιάζει με ζωντανό τρόπο τη σημερινή πραγματικότητα.

 Η μπάντα της Κοιλάδας του Αχελώου απαρτίζεται από παραδοσιακούς οργανοπαίχτες και τραγουδιστές, που η μουσική τους, η δεξιοτεχνία τους, τα όργανα, το ρεπερτόριο τους, αποτελούν πολύτιμη πηγή πληροφόρησης και προσέγγισης για τον μεγάλο θησαυρό που λέγεται παράδοση, ήθη και έθιμα της Κοιλάδας του Αχελώου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Ο Δημήτρης Κωσταγιώργος με το βιολί  ο Λάμπρος Ζούμπος με το κλαρίνο και ο Λάζαρος Τσαμπάς με το λαούτο – ερασιτέχνες μουσικοί –  μεταφέρουν την δημοτική παράδοση στη νεότερη γενιά.
Συμμετέχουν όπως και πολλοί άλλοι μουσικοί στις πολιτιστικές εκδηλώσεις και προάγουν με τις δραστηριότητές τους την πνευματική και καλλιτεχνική ζωή της περιοχής .
Δείτε το βίντεο με τις εκπληκτικές εικόνες και τους παραδοσιακούς ήχους από την Κοιλάδα του Αχελώου:


 .agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια: