Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Ολυμπία Οδός: Στην κυκλοφορία η σήραγγα "Μαύρα Λιθάρια"


Αυξημένη, αναμένεται να είναι η κυκλοφορία, λόγω του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας:
-     κατά την έξοδο κυρίως από το μεσημέρι της Παρασκευής 24.02.2017 και το πρωί του Σαββάτου 25.02.2017 και
-     κατά την επιστροφή κυρίως από το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας 27.02.2017.
Οι συνθήκες στην Κορίνθου - Πατρών έχουν σημαντικά βελτιωθεί και βελτιώνονται καθημερινά λόγω της σταδιακής παράδοσης νέων τμημάτων στην κυκλοφορία και της προόδου των εργασιών κατασκευής. Παρ’ όλα αυτά συνιστάται στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ειδικά στα τμήματα εκείνα όπου υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Συγκεκριμένα και επιγραμματικά η κατάσταση κατά μήκος του δρόμου έχει ως εξής:
-       Στο τμήμα μεταξύ των κόμβων Αρχαίας Κορίνθου και Ξυλοκάστρου, μήκους περί τα 30 χιλιόμετρα, η κυκλοφορία και των δύο κατευθύνσεων διεξάγεται πλέον σε πλήρη διατομή αυτοκινητοδρόμου με 2 λωρίδες και ΛΕΑ ανά κατεύθυνση,
-       στην περιοχή Ακράτας - Δερβενίου στην κατεύθυνση προς Αθήνα, έχουν παραδοθεί και λειτουργούν οι ομώνυμες σήραγγες, οι οποίες εντάσσονται σε νέο-κατασκευασμένο οδικό τμήμα συνολικού μήκους περί τα 4 χιλιόμετρα, ενώ
-       από σήμερα Πέμπτη 23/02/17 δόθηκε στην κυκλοφορία και η σήραγγα στα Μαύρα Λιθάρια στην κατεύθυνση προς Αθήνα, η οποία εντάσσεται σε νέο-κατασκευασμένο οδικό τμήμα μήκους περί τα 2,5 χιλιόμετρα, που αναμένεται να διευκολύνει την επιστροφή των εκδρομέων.
-       Στα υπόλοιπες περιοχές των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, ενδέχεται κατά τις ώρες της μεγάλης κυκλοφοριακής αιχμής να υπάρξουν καθυστερήσεις, ενώ εφόσον απαιτηθεί η Τροχαία μπορεί να εφαρμόσει τοπικές εκτροπές.
Τέλος, υπενθυμίζεται ακόμη ότι σύμφωνα με τη σχετική Απόφαση της Τροχαίας (ΦΕΚ 470/17.02.2017), ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων στη ΝΕΟ και την ΠΕΟ Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών καθ’ όλο το μήκος τους από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Ρίου κατά την έξοδο την Παρασκευή 24/02 από 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο 25/02 από 08:00 έως 13:00, ενώ κατά την επιστροφή τη Δευτέρα 27/02 από 15:00 έως 21:00.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση και παρακαλούμε τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση έργων και τις υποδείξεις της Τροχαίας, να επιδείξουν αυξημένη προσοχή καθ’ όλο το ταξίδι τους αλλά και ειδικότερα κατά τη διέλευσή τους από όπου υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, καθώς και να κάνουν υπομονή σε τυχόν καθυστερήσεις.


Σας ευχόμαστε
Ασφαλές Ταξίδι και Καλή Σαρακοστή

Δεν υπάρχουν σχόλια: