Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Εντυπωσιακές οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Φιλιππιάδα.( ΦΩΤΟ).











Πειρατές, πριγκίπισσες, μάγισσες, αστυνομικοί, στρατιώτες, φυλακισμένοι, υπερήρωες, τέρατα, μπάρμαν, γονείς, παιδιά, γιαγιάδες και παππούδες, φορώντας πολύχρωμες στολές και κυρίως την καλύτερή τους διάθεση, έβγαλαν για λίγο τις μάσκες του καθωσπρεπισμού αλλά και της στενάχωρης καθημερινότητας και ξεφάντωσαν με την ψυχή τους σε μία γιορτή κεφιού, στην αποκριάτικη παρέλαση Φιλιππιάδας.
Μια πόλη μία παρέα” έγινε το βράδυ της Παρασκευής η Φιλιππιάδα, όταν υπό τους ήχους καρναβαλικών -και όχι μόνο- τραγουδιών, ένα ποτάμι χαράς και κεφιού μέσα σε μία βροχή από σερπαντίνες και κομφετί, πλημμύρισε την πόλη, παρασύροντας στους ξέφρενους ρυθμούς της γιορτής μικρούς και μεγάλους. Όπως κάθε χρόνο στην παρέλαση συμμετείχαν μαθητές των Σχολείων, εκπρόσωποι συλλόγων αλλά και λιλιπούτειοι καρναβαλιστές, οι οποίοι χειροκροτήθηκαν από το πλήθος του κόσμου που ξεπέρασε σε παρουσία κάθε προηγούμενο. Και οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Φιλιππιάδα πραγματοποιήθηκαν με οργανωτή τον Σύλλογο Γυναικών και τη στήριξη του Δήμου Ζηρού, ενώ και πολλές επιχειρήσεις της πόλης συνέδραμαν στην προσπάθεια.
Παρών στις εκδηλώσεις ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής Νικόλαος, όπως και όλοι οι αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδρος Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων κ.ά. Ο κ. Καλαντζής συνεχάρη τον Σύλλογο Γυναικών Φιλιππιάδας για την οργάνωση της εκδήλωσης, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην μεγάλη επιτυχία του καρναβαλιού, τόνισε την ολόθερμη υποστήριξη του Δήμου σ' όλες τις αποκριάτικες και καρναβαλικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται το τριήμερο στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.
Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις έκλεισαν με το καθιερωμένο κάψιμο του καρνάβαλου στην κεντρική Πλατεία Φιλιππιάδας και τη ρίψη βεγγαλικών.

Η σκυτάλη στο Θεσπρωτικό
Τη σκυτάλη των καρναβαλικών εκδηλώσεων παίρνει το Θεσπρωτικό, όπου αύριο Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, είναι προγραμματισμένα τα εξής: α. Έναρξη καρναβαλιού στις 18:30 με την προσέλευση των γκρουπ στο δημοτικό πάρκινγκ στην αρχή του πεζόδρομου.
β. 19:00: Παραδοσιακό γαϊτανάκι από το Μορφωτικό Σύλλογο Θεσ/κού και το ΚΔΑΠ Ριζοβουνίου.
γ. 19:30: Παρέλαση αρμάτων και γκρουπ. Κάψιμο καρνάβαλου στην κεντρική πλατεία Θεσπρωτικού.

Κούλουμα στο Δημοτικό Αναψυκτήριο Φιλιππιάδας

Την Καθαρά Δευτέρα θα γιορταστούν με την υποστήριξη του Δήμου Ζηρού, τα παραδοσιακά Κούλουμα σε όλο τον Δήμο. Στη Φιλιππιάδα το ραντεβού έχει δοθεί στο Δημοτικό Αναψυκτήριο της πόλης. Στο Θεσπρωτικό τα Κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας θα γιορταστούν στην Κεντρική Πλατεία.
Ξεχωριστές αποκριάτικες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί και στις Τ.Κ. Παπαδατών, Ριζοβουνίου, Ζερβού, Κρανέας, Αγίου Γεωργίου και Γοργομύλου.

Αναλυτικότερα:

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΙΖΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 26/02/2017
α. Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ριζοβουνίου θ' αναβιώσει τον παραδοσιακό Γάμο στην κεντρική πλατεία του χωριού. Ώρα έναρξης 11:30 π.μ.
β. Με τη λήξη του καρναβαλιού στο Θεσπρωτικό θ' ακολουθήσει το κάψιμο του καρνάβαλου.
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27/02/2017
Παραδοσιακά Κούλουμα στην κεντρική πλατεία Ριζοβουνίου.
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΠΑΔΑΤΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΗ 26/02/2017
Αποκριάτικη εκδήλωση στην κεντρική πλατεία του χωριού. Ώρα έναρξης: 12:00 μ.
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27/02/2017
Παραδοσιακά Κούλουμα στο χώρο του παιδικού σταθμού.
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΖΕΡΒΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 26/02/2017
Μετά τη λήξη του καρναβαλιού στο Θεσπρωτικό θ” ακολουθήσει το κάψιμο του καρνάβαλου στην κεντρική πλατεία. Ώρα έναρξης: 20:00.
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27/02/2017
Παραδοσιακά Κούλουμα στην κεντρική πλατεία του χωριού.
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΑΝΕΑΣ
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27/02/2017
Παραδοσιακά Κούλουμα στην κεντρική πλατεία Κρανέας.
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Κυριακή 26/2/2017
Αποκριάτικη εκδήλωση με διοργανωτή τον Τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο. Ώρα έναρξης 18.00.
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΟΡΓΟΜΥΛΟΥ
Κυριακή 26.2.2017

Αποκριάτικη εκδήλωση με διοργανωτή τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο “Πάτερ Κοσμάς”. Ώρα έναρξης: 11. π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: