Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Το γλέντησαν με τη ψυχή τους οι Ηπειρώτες του Δήμου Λαυρεωτικής και οι φίλοι της Ηπείρου, την Κυριακή το μεσημέρι των Αποκριών, 26 Φεβρουαρίου 2017, στο αντάμωμα, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Λαυρεωτικής











































Οι Ηπειρώτες του Λαυρίου και της Κερατέας και οι φίλοι της Ηπείρου, γλέντησαν Ηπειρώτικα και παραδοσιακά, μέχρι τις βραδινές ώρες στο κτήμα ''Ωρίων'', στο 45 χλμ της Εθνικής οδού Αθηνών-Λαυρίου, την Κυριακή το μεσημέρι των Αποκριών 26 Φεβρουαρίου 2017


Στην πράξη τελικά αποδεικνύεται το έργο και η προσφορά κάθε Συλλόγου και η αποδοχή που έχει από το κοινωνικό σύνολο, για αυτό.

Και την αποδοχή αυτή την αισθάνθηκαν δυνατά, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  του Συλλόγου Ηπειρωτών του Δήμου της Λαυρεωτικής, με την μαζική συμμετοχή των Ηπειρωτών και των φίλων της Ηπείρου της περιοχής, στο Ηπειρώτικο αυτό αποκριάτικο  γλέντι.




Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του κτήματος ''Ωρίων'' οι Ηπειρώτες και Ηπειρώτισσες της περιοχής, αλλά και φίλοι της Ηπείρου, γλέντησαν με την ''ψυχή'' τους, μέχρι τις βραδινές ώρες σε ένα γνήσιο παραδοσιακό αντάμωμα που είχε σαν κύριο χαρακτηριστικό την ρήση του ακατάβλητου, Ηπειρομάχου, Ηπειρολάτρη και χαλκέντερου  Πρόεδρου του Συλλόγου των Ηπειρωτών Λαυρεωτικής Μανώλη Λαμπίρη, με καταγωγή από τη Λάκκα Σούλι, ''ότι ηπειρώτικα γλεντάμε και διασκεδάζουμε και ξεπερνάμε την οικονομική κρίση''.



Στο θετικό κλίμα, συνέδραμε και η ηπειρώτικη μουσική ζυγιά του Παρακαλαμιώτη Δημήτρη Χαλιγιάννη, της μεγάλης μουσικής οικογένειας των Χαλιγιάννηδων, με τον ίδιο στο κλαρίνο και τον Γιάννη Κοττά στο τραγούδι, που έπαιζε ακατάπαυστα και ικανοποίησε τις επιθυμίες όλων των παρευρισκομένων που έσυραν τον χορό. Αλλά και η άρτια οργάνωση της εκδήλωσης, την ευθύνη της οποίας είχαν οι, Mανώλης Λαμπίρης και Γιώργος Καραμπίκας.


Στο Ηπειρώτικο αυτό αντάμωμα παρευρέθησαν, ο  Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, που συνοδευόταν από τους Αντιδημάρχους του και μέλη του Δημοτικού του Συμβουλίου, απ' όλες τις παρατάξεις,ο Ηπειρώτης Περιφερειακός Σύμβουλος Αντώνης Γάκης, ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Κώστας Κωνής, εκπροσωπώντας την κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αποδήμων Λάκκας Σουλίου Βαγγέλης Παππάς, η Πρόεδρος Γεωργία Κίσκου και η Γενική Γραμματέας Βασούλα Δημάκη του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας, ο Πρόεδρος Φώτης Τσόγκας και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Κορωπίου, ο Πρόεδρος Κώστας Οικονόμου και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Παιανίας , ο πρώην Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Κώστας Αλεξίου, ο Ηπειρώτης λαογράφος και συγγραφέας Μητς Μήτσης,  οι Πρόεδροι και τα Δ.Σ. των Συλλόγων Κυκλαδιτών, Κρητών, Επτανησίων, Θεσσαλών, Θηραίων και Ποντίων Λαυρίου, αντιπροσωπεία της Αδελφότητας Διχομοιδιωτών Άρτας, ως και εκπρόσωποι άλλων πολιτιστικών Συλλόγων που δραστηροποιούνται στο Δήμο Λαυρεωτικής.



Η εκδήλωση άρχισε με ηπειρώτικους χορούς, υπό τους ήχους της παραδοσιακής ζυγιάς του Δημήτρη Χαλιγιάννη, που απέδωσε καταχεροκροτούμενο  το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου.  Ακολούθησε  το  πολυμελές χορευτικό τμήμα των ενηλίκων, χάρμα ιδέσθαι, που στην ''Πίτα του Ηπειρώτη 2017'', πρόσφατα στις 12 Φεβρουαρίου στο ΣΕΦ, κατενθουσίασε τους χιλιάδες των παρευρισκομένων, αποσπώντας παρατεταμένο χειροκρότημα.

Στην συνέχεια έλαβε το λόγο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μανώλης Λαμπίρης που έκανε μιά σύντομη περιγραφή των δράσεων του Συλλόγου, αλλά και τον προγραμματισμό για το 2017.



Τον διαδέχθηκε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής  Δημήτρης Λουκάς,  που ευχαρίστησε δημόσια τον Σύλλογο Ηπειρωτών Λαυρεωτικής, για τις πολιτιστικές δράσεις που έχει διοργανώσει στην περιοχή, αλλά και για την τεράστια προσφορά του για τη διατήρηση της παράδοσης,  υποσχόμενος ότι θα είναι αρωγός στην όλη προσπάθεια της διοίκησης του Συλλόγου.




Ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής, στη συνέχεια, στη σύντομη ομιλία του, συνεχάρει το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο Μανώλη Λαμπίρη για τις δράσεις και το έργο τους,  τονίζοντας την αξία της προσφοράς τους στην δύσκολη αυτή περίοδο της κρίσης. Τους κάλεσε, σε συνεργασία με την ΠΣΕ να προωθήσουν παραπέρα τις δράσεις τους, δηλώνοντας ότι η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών θα είναι δίπλα τους. 

Και βέβαια, μετά την ολοκλήρωσε των ομιλιών, ακολούθησε χορός για όλους, που άνοιξαν, όπως παλιά, ο Αντιπρόεδρος της ΠΣΕ Κώστας Κωνής , ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μανώλης Λαμπίρης, συνοδευόμενος από  μέλη του Δ.Σ. και οι Πρόεδροι των άλλων ηπειρώτικων συλλόγων που παρευρίσκοντο στην εκδήλωση.  Χόρεψαν όλοι με την ψυχή τους, μέχρι που νύχτωσε.


Και του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: