Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Φιλετο κοτόπουλου με κρούστα


Υλικά για 4 ατομα
2 φετες ψωμι τοστ τριμμενο
4 φιλέτα κοτόπουλου στήθος.
4 κ. σ ελαιόλαδο
1 κτ. γλ. πάπρικα
1 κ. γλ εστραγκον
200 γρ. Γιαούρτι
2.κ.σ μουσταρδα
3 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες
1 κ. σ βασιλικό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
10 γρμ φιστικια
2 παξιμάδια κρίθινα θρυμματισμένα
αλάτι, πιπέρι


Eκτέλεση συνταγης
Πλένετε και σκουπίζετε τα φιλέτα κοτοπουλο και τα τοποθετούμε σε ενα δισκακι .
Xτυπτε στο multi την ψυχα του τοστ ,το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, την πάπρικα και το εστραγκον, περιχύστε με το μείγμα το κοτόπουλο και το αφηνετε να μαριναριστεί για μιση ωρα στο ψυγειο .
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C.
Mοιράστετο μείγμα παξιμαδιού και φυστικιου , πάνω σε κάθε φιλέτο ,και ψήνετε για 30 λεπτα περίπου, μέχρι να γίνει τραγανή η κρούστα.
Σερβιρετε κοβοντας σε φετες ,σ υνοδευετε με γαρνιτουρα τις αρεσκειας σας πχ φασολακια σωτε η σαλατα εποχης.









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος











romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: