Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Γιορτή κεφιού στο καρναβάλι Θεσπρωτικού. ΦΩΤΟ.

 













Με πολύ κέφι και δημιουργική έκφραση πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017 οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Θεσπρωτικό. Οι καρναβαλιστές με τις εντυπωσιακές τους στολές, τους χορούς και την καλή τους διάθεση, παρέσυραν στους ξέφρενους ρυθμούς, μικρούς και μεγάλους, ενώ τα πληρώματα των αρμάτων με τις ευφάνταστες κατασκευές τους κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα και τα θετικά σχόλια των θεατών της παρέλασης. Την 'τιμητική' τους είχαν ο ...Αρτέμης Σώρρας που μοίραζε 'χαρτονομίσματα' και υποσχέσεις για εξόφληση όλων των χρεών (...) καθώς και η “Ανάπτυξη' που όλο έρχεται και όλο κάπου κολλάει...
Παρέλασαν οι μαθητές του Παιδικού Σταθμού Θεσπρωτικού, οι Πειρατές Ριζοβουνίου, τα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου που ήταν και οι βασικοί διοργανωτές της εκδήλωσης, ο πάντα δραστήριος Σύλλογος Γυναικών Θεσπρωτικού, τα μέλη της φιλαρμονικής τα οποία καταχειροκροτήθηκαν, οι 'ροκάδες', οι 'Ασυλλόγιστοι' Νικολιτσίου -Ελιάς κ.ά. Η παρέλαση έκλεισε με το καθιερωμένο κάψιμο του καρνάβαλου και με χορό των καρναβαλιστών και των πληρωμάτων μαζί με κόσμο που συμμετείχε στο κέφι.
Παρών στις εκδηλώσεις, οι οποίες είχαν τη στήριξη του Δήμου Ζηρού, ήταν ο Δήμαρχος κ. Καλαντζής Νικόλαος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γκάρτζιος Χρήστος, o αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Ρεμπής Ζήκος, η πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΖΗ. κα Ξώνα Γεωργία, ο πρώην Δήμαρχος Ζηρού και δημοτικός σύμβουλος κ. Γιολδάσης Δημήτριος, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων και φορέων και πλήθος κόσμου.
Με ξεχωριστή επιτυχία εορτάστηκαν και τα Κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας σε όλο τον Δήμο Ζηρού.
Ο Δήμος Ζηρού ευχαριστεί όλους τους συμπολίτες που συνέβαλαν στη διοργάνωση των φετινών αποκριάτικων και καρναβαλικών εκδηλώσεων, ή συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο σ' αυτές και διαβεβαιώνει ότι θα βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό συλλόγων και ομάδων πολιτών, για να στηρίζει τις δράσεις τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: