Υλικά για 4-5 άτομα
1 Κιλό κιμάς μοσχαρίσιος και χοιρινός
5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (μουσκεμένο
και στυμμένο)
3 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον
τρίφτη
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στον
τρίφτη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό φρέσκο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. γλυκού φρέσκος βασιλικός
ψιλοκομμένος
1 κουτ. σούπας φρέσκος δυόσμος
ψιλοκομμένος
2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι
¼ κουτ. γλυκού σουσάμι
½ κουτ. γλυκού μουστάρδα σκόνη
αλάτι - πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
συνταγής
Σ' ένα μπολ βάζετε το ψωμί, ρίξτε νερό
να το σκεπάζει και τ' αφήνετε να φουσκώσει.
Κατόπιν το στύβετε καλά σ' ένα μπολ
βάλτε τον κιμά, το τριμμένο ψωμί, και τ'
ανακατεύετε καλά, προσθέστε τα κρεμμύδια
(με τα υγρά τους), τα σκόρδα, το αυγό, τα
μυρωδικά, τα μπαχαρικά, το σουσάμι το
λάδι και αλατοπιπερώνετε. Ζυμώνετε καλά
το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και
να μαλακώσουν, το σκεπάζετε και το
αφήνουμε στο ψυγείο για 60΄, ώστε να
αρωματιστεί ο κιμάς, τον πλάθουμε σε
μικρά μπαλάκια.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε φαρδύ
τηγάνι, (βάζουμε τόσο λάδι όσο να καλύπτει
το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται) και
τα τηγανίζουμε γυρίζοντάς τα από κάθε
πλευρά.
Αφήστε τους κεφτέδες σε απορροφητικό
χαρτί να στραγγίσουν και σερβίρετε με
μίνι σουβλάκια, πασπαλίζοντας με σουσάμι
και φρέσκο κρεμμύδι και κρέμα βαλσαμικο
της αρέσκεια σας .
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων
Ελλάδος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου