Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Ναπολέων Δάμος, ο μεγάλος Kουρεντιανός κλαριντζής. Απολαύστε τα video!!!


Απολαύστε τα video






























Γεννήθηκε στα Κούρεντα Ιωαννίνων ( από πολύ φτωχή οικογένεια ) φτώχια με το τσουβάλι τότε στο (Μαρόκο) . Ένας από τους Σπουδαιότερους ερμηνευτές της Ηπειρώτικης μουσικής , κατέχει μια εξέχουσα θέση ανάμεσα στους συναδέλφους του και μάλιστα (διά πυρός και σιδήρου) όπως και τόσοι άλλοι , μπορώ πλέον να τον χαρακτηρίσω ως πρέσβη της Ηπειρώτικης μουσικής.


Πρωτεργάτης στο λαϊκό πάλκο του πανηγυριού , εκεί λειτουργεί το πραγματικό του μεγαλείο ( εάν θέλει και νεκρούς ανασταίνει ...) Αχ και να ακούγατε το Νάπο να παίζει στα Κούρεντα ..... μάνα μου !!!! δεν σας λέω τίποτα .













Γράφουν για τον Ναπολέοντα , τα οποία είναι πολύ λίγα ..... (Από τα παιδικά του χρόνια, δηλαδή, στο πάλκο του λαϊκού πανηγυριού, εκεί όπου λειτουργεί το πραγματικό, μεγάλο και επίπονο σχολείο όλων των εμπειροτεχνών της δημοτικής μουσικής . Αυτό που κέρδισαν οι μουσικοί που πέρασαν αυτούς τους δύσκολους δρόμους είναι ''εκτός από την ανάπτυξη μιας ζηλευτής τεχνικής'' τα μεγάλα αποθέματα εικόνων του κόσμου και εμπειριών ζωής, που είναι τόσο πολύτιμα στη διαμόρφωση των εκδοχών της ερμηνείας, όχι μόνο στη μουσική, αλλά σε κάθε τέχνη, σε κάθε έκφραση.)



Έργα του :
Στους Δρόμους του κλαρίνου (1997)
Άπειρος γαία ( 2002)
Αλλά πάλι επιμένω , Γεια σου Ναπολεών .

Μαζί με τον Ναπολέων είναι και τα δυο του παιδιά , Ο Γιώργος και ο Μιχάλης ( αυριανοί μεγάλοι καλλιτέχνες) και θέλω να πιστεύω ότι ακολουθεί και ο Ναπολέων ο Νεότερος (εγγονός ) .


Αλλά πάλι επιμένω , Γεια σου μεγάλε Ναπολέων 

romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: