Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα μουστάρδας &λεβάντας


Υλικά για 4 άτομα

4 χοιρινά μπριζολάκια
1 κούπα ζωμό κρέατος
½ κούπα λευκό ξηρό κρασί
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
2 κ.σ μουστάρδα
1κσ λεβαντα

αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ ελαιόλαδο
1/2 κ.σ κορν φλάουρ

Εκτέλεση συνταγης
Σε αντικολλητικό σκεύος ψήνετε αλατοπιπερωμένα τα μπριζολάκια με ελαιόλαδο. Αφαιρείτε το κρέας (φροντίζετε να διατηρηθεί κάπου ζεστό), προσθέτετε στο ίδιο σκεύος λίγο ελαιόλαδο ακόμα και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Σβήνετε με το κρασί και μόλις απελευθερωθούν τα αρώματά του προσθέτετε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι,λεβαντα.
Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να μειωθεί στο μισό οπότε προσθέτετε τη μουστάρδα και το κορν φλάουρ διαλυμένο καλά σε λίγο κρύο νερό. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρετε τα μπριζολάκια περιχύνοντας με τη σάλτσα μουστάρδας συνοδευετε με πατατες τηγανιτες και ροκα.










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος








romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: