Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Γλυκό φιστίκι με μέλι.


Υλικά για 6 άτομα
100 γρμ. φιστίκια
80 γρμ. μέλι
5 φύλλα ζελέ
200 γρμ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρμ. Κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
1/2 ποτήρι νερό κρύο
2 ποτήρια βραστό νερό
2 κουτ. σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής
Βάζετε το ζεστό νερό μέσα σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνετε μέσα τα φύλλα ζελατίνας και την ζάχαρη, ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν, κατόπιν προσθέστε την κρέμα γάλακτος το γιαούρτι και χτυπάτε με το μίξερ για 1-2 λεπτά ,τώρα ρίξτε το τριμμένο φιστίκι, το μελί ,την βανίλια
Τοποθετείστε σε μια φόρμα τριμμένο φιστίκι,(η σε ποτήρια η ατομικά μπολ ) προσθέστε την κρύα κρέμα και αφήστε στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να παγώσει το γλυκό.
Σερβίρετε περιχύνοντας με μέλι.










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος











ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΗΠΕΙΡΟ!!!!!!!!!!
Τάσος Τόλης

romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: