Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Πατατοσαλάτα με μπέικον


Υλικά για 4 άτομα
700γρ. πατάτες
2 κρεμμύδια ξερά (ξυσμένο στον τρίφτη)
100γρ. μπέικον σε λωρίδες
100 Mel ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξύδι
1 κουτ. γλυκού πετιμέζι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό, σταγόνες από ξύδι για 30 λεπτά περίπου.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήστε το μπέικον , και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Στραγγίστε τις πατάτες κι αφήστε να κρυώσουν λίγο.
Τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια και τις ρίχνετε σε σαλατιέρα. Προσθέστε το κρεμμύδι και το μπέικον.
Ετοιμάστε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας σε ένα βαζάκι με καπάκι όλα τα υλικά.

Περιχύστε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε καλά.  







Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος









romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: