Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Σαλάτα με κινόα.


Υλικά για 4 άτομα
1/2 φλιτζάνι κινόα
2 αγγουράκια καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
1 σαλατα λολα ροσο
2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
2-3 ντοματινια κομμενα στα 2
1 κρεμμύδι κομμένο ψιλοκομμένο
1 λεμόνι χυμο & ξυσμα
3-4 φυλλαράκια δυόσμο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΑΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ξέπλενετε το κινόα σε ένα συτακι κάτω από κρυο τρεχούμενο νερό για 2-3 λεπτα.
Βαζετε σε κατσαρόλα 1 φλιτζάνι τζαγιου νερό να βράσει. Πρόσθεστε το κινόα, χαμήλωσε τη φωτιά , σκέπασε και άφησε να σιγοβράσει 10 λεπτά περίπου
Στράγγιξτε και αφηστε να κρυώσει σε θερμοκρασια δωματιου για 10 λεπτα.
Ετοίμαστε τα λαχανικά σαλατα, ντομάτα, ντοματινια,κρεμμύδι ,και αγγούρι και τα ριχνετε σε ενα μπολ.
Σε ένα μπολ κτυπηστε με αυγοδαρτη το ελαιολαδο με το λεμόνι ριξτε τον δυσμο κομμενο με το χερι και το αλατοπιπερο .
Ανάμειξε το κινόα, αφού έχει κρυώσει τελείως με τα λαχανικά
ριχνετε και το ντρεσινγκ στη σαλάτα πουδραρετε με το ξυσμα λεμονιου και σερβιρετε.










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος










romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: