Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Γαύρος μαριναρισμένος


Υλικά
1 κιλό γαύρος
2 κ.σ. αλάτι
100 γρμ.Ξύδι
300 γρμ.Ελαιόλαδο
1-2 φύλλα δάφνης
2 κ.σ. άνηθο (ψιλοκομμένο)
5 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ


Πλένετε τους γαύρους και τραβάμε το κεφάλι και τη ραχοκοκαλιά προς το μέρος της κοιλιάς, για να μείνει μόνο το φιλέτο του.
Σε ένα δοχείο, ανακατεψτε τα φιλετα με αλάτι και ξύδι.
Αφήστε 6-8 ώρες στο ψυγειο.
Βαζετε σε ενα σιτακι να στραγγισουν.
τοποθετειστε με την σειρά, σε περιεκτη και τα σκεπαζετε με λάδι και τα μυρωδικά .
Σερβιρετε και σκετα αλλα και σε ψωμακι με σαλατικα καπαρη,αυγο βραστο,κρεμμυδι ξερο,αγγουρακι,φυλλα σαλατας ενας υπεροχος ελληνικος μεζες οπου θα συνοδευει το ουζο,τσιπουρο.










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος









romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: